Ison kalan katiska

Ison kalan katiska

Ison kalan katiska

Insinööri Aulis Tamminen on ollut hädin tuskin hyvän päivän tuttu upporikkaan enonsa kanssa, eikä ole ollut kovin innokas vastaamaan eksentrisen enon yhteydenottoihin vuosien varrella. Mutta kun kauppaneuvos Hovsam äkkiä kuolee, Tamminen huomaa, että olisi sittenkin kannattanut katsoa tarkemmin enon lähettämiä kirjeitä.
Miljoonaperinnön esteenä on omituinen ehto enon jälkisäädöksessä, ja se vie Tammisen jäljittämään erästä kadonnutta ex libristä. Se vaikuttaa aluksi pelkästään kiusallisen hankalalta hommalta, mutta heti alkumetreillä käy ilmi, että kyseessä on hengenvaarallinen etsintäretki. Kilpajuoksussa murhaajan kanssa tarvitaan pian rikostarkastaja Susikoskea.
Mauri Sariola

Kirjailija

Mauri Sariola

Mauri Sariola syntyi Helsingissä 25.11.1924 hattulalaisen opettajaperheen kolmantena lapsena. Kansakoulunsa hän kävi Hattulassa, oppikoulunsa Hämeenlinnan lyseossa ja Toijalan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi Sariola julistettiin jatkosodan aikana vuonna 1943 ilman varsinaisia ylioppilaskirjoituksia. Sodan jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopiston lakitieteellisessä tiedekunnassa muttei saanut opintojaan koskaan päätökseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Juhani Rajalin
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512430307
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2022

TUTUSTU MYÖS