Elomme merta laiva purjehtii

Elomme merta laiva purjehtii

Arkkitehti Jouko Saukonsuo on niitä ihmisiä, jotka haluaisivat elää hiljaa omissa oloissaan sekaantumatta toisten asioihin. Kun hän kuitenkin päättää viettää myöhästyneen kesälomansa Välimeren-risteilyllä, hän tahtomattaan joutuu keskelle muiden ihmisten ongelmia. Loistoristeilijä poikkeaa satamiin, ja Saukonsuo pääsee ihmettelemään La Valettan pelikasinoita, Izmirin yökerhoja ja Kreetan museoiden aarteita, mutta hämmästyttävin asia matkalla ovat kanssaihmiset.
Laivan kannella paistattelee päivää uimahousuissaan myös rikostarkastaja Olavi Susikoski – aivan sattumalta, niin kuin aluksi näyttää. Mutta kun risteilyn tapahtumat saavat verisen käänteen, Susikoskea tarvitaan.
Mauri Sariola

Kirjailija

Mauri Sariola

Mauri Sariola syntyi Helsingissä 25.11.1924 hattulalaisen opettajaperheen kolmantena lapsena. Kansakoulunsa hän kävi Hattulassa, oppikoulunsa Hämeenlinnan lyseossa ja Toijalan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi Sariola julistettiin jatkosodan aikana vuonna 1943 ilman varsinaisia ylioppilaskirjoituksia. Sodan jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopiston lakitieteellisessä tiedekunnassa muttei saanut opintojaan koskaan päätökseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Juhani Rajalin
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512430444
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2022

TUTUSTU MYÖS