Nukkuvan jättiläisen laakso

Nukkuvan jättiläisen laakso

Nukkuvan jättiläisen laakso

Lukuromaani hämmästyttävistä elämänvaiheista Brasilian suomalaissiirtokunnassa

Sataman tungoksessa nuori Alina kantaa ruskeaa matkalaukkua, jaloissaan kahta kokoa liian suuret rasvanahkakengät. Höyrylaivan irrotessa satamasta taakse jäävät Kuopio ja Kallavesi. Koti-ikävä on välitön. Miksi isä päästi Alinan lähtemään?

Perillä Brasiliassa paratiisimaista laaksoa vartioi jättiläismäinen vuorijono. Alkaa sopeutuminen kahtia jakautuneeseen, luonnonmukaista elämää viettävään siirtokuntaan ja sen ahtaisiin sääntöihin. Jakarandapuun alta Alina löytää ystäväksi Desiren, jonka kanssa kaikki tuntuu mahdolliselta.

Nukkuvan jättiläisen laakso on 1930- ja 40-luvun Brasiliaan sijoittuva aistikas lukuromaani rohkeudesta ja ystävyydestä. Suomalaissiirtokunnasta Alinan tie vie Rio de Janeiroon, missä hän kohtaa myös menneisyytensä.
Sari Aro

Kirjailija

Sari Aro

Sari Aro (s. Kuopiossa, asuu Espoossa) on kokenut journalisti ja työskentelee Ylen televisiouutisten tuottajana. Hän on opiskellut kirjoittamista myös Kriittisessä korkeakoulussa. Meksikossa asunut Aro on viehättynyt Etelä-Amerikan kulttuureista. Tositapahtumista alkusysäyksen saanutta esikoisromaaniaan Nukkuvan jättiläisen laakso varten hän teki tutkimusmatkan Brasiliaan.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Lukija Vuokko Hovatta
  • Sidosasu Sidottu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512430451
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2022

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS