Syntymäpäivä

Kesävieraat-romaanin itsenäinen jatko-osa. Kaislasta on varttunut määrätietoinen nuori nainen, joka tietää mitä tahtoo. Muutaman kuukauden aikana kaikki kuitenkin mullistuu Kaislan hyvin järjestetyssä elämässä. Kummallinen uni pakottaa hänet kohtaamaan menneisyyden arvoitukset: Millainen oli hänen nuorena kuollut ja jo unohdettu äitinsä Lilabella? Entä mikä osuus salaperäisellä ja hurmaavalla Mikaelilla oli äidin ratkaisussa?

Menneen selvittäminen vie Kaislan hämmentävälle ja arveluttavalle tielle, jonka päässä on petos, koston pakkomielle ja ehkä kuolemakin. Mutta onko kaikki sittenkään sitä miltä nyt näyttää?

Tummasta pohjavireestä huolimatta Syntymäpäivä sisältää myös valoisampia puolia, rakkautta ja hitusen romantiikkaa, eikä arjen tragikomiikkakaan ole unohdettu. Kaislan ja hänen rakastettunsa toiveet menevät harmillisesti ristiin: Kaisla unelmoi prinsessahäistä ja suurperheestä, mutta Rami haluaa väitöskirjansa ja sen jälkeen maailmanmatkaajan vapauden. Ja ärsyttävä, joka paikkaan tuppautuva Jaska Purhonen vie Kaislan nenän edestä hänen unelmiensa työpaikan, joka kaiken kohtuuden mukaan kuuluisi Kaislalle. Kaislan kesä on heräämisen ja lopullisen aikuistumisen aikaa, joka päättyy syyskuiseen syntymäpäivään tavalla, jota kukaan ei ole osannut ennakoida. Sen jälkeen Kaislan on pakko arvioida kaikki uudestaan.
Pirjo Rissanen

Kirjailija

Pirjo Rissanen

Savolaissyntyinen Pirjo Rissanen asuu Espoossa mutta viihtyy parhaiten kesäpaikassaan Jäppilässä, vanhassa idyllisessä talossa järven rannalla. Näissä maisemissa syntyvät myös sielukkaiden romaanien tarinat, joiden taustalla hengittää levollinen pikkukaupunki. Talon kunnostamisen ohella hän valmistaa neljän ruokalajin aterioita, vaeltaa ja matkustaa. Rissasen laaja tuotanto koostuu todenmakuisista kirjoista, joita lukijat eivät malta laskea käsistään.

Kirjan tiedot

  • Lukija Ella Pyhältö
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512430918
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2022

TUTUSTU MYÖS