Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja

Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja

Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja

Seitsemän tarinaa ihmisistä, joiden panssarit murtuvat.

On ahdingossaan alkoholiin turvautuva leskiäiti, joka tutustuu toisen naisen roolissa rimpuilevaan pariisittareen. On kyyninen vakuutustarkastaja, joka joutuu selvittelemään kuusivuotiaiden konfliktia. On lähiötytön ja aristokraattipojan runollinen yhden yön kohtaaminen ja kahden keski-ikäisen miehen sukellus naamiot karistavaan ystävyyteen.
Anna Gavaldan, Ranskan rakastetuimman novellitaiturin, säröiset henkilöhahmot yrittävät nähdä itsensä kirkkaasti, uskoutua, murtaa kuorensa. Tarinoista huokuu yksinäisyyden suru ja suuret menetykset, mutta Gavalda on aina pienen ihmisen puolella, täynnä toivoa ja hellyyttä.
Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja on täynnä surua ja suuria menetyksiä, mutta siinä on myös kirjailijalle ominaista hienovaraista pienen ihmisen ymmärrystä ja toivoa. Gavaldan maailmassa on aina ilahduttava, havahduttava, hivenen anarkistinen särmä. Ja säröt tekevät ihmisestä kiinnostavan – niin näissäkin teksteissä.
Anna Gavalda

Kirjailija

Anna Gavalda

Ranskalainen Anna Gavalda (s. 1970) on Ranskan suosituimpia kirjailijoita. Gavalda valloitti lukijat ympäri maailmaa jo esikoisnovellikokoelmallaan Kunpa joku odottaisi minua jossakin. Hänen kirjojaan on käännetty yli 40 kielelle, ja niistä on tehty elokuvasovituksia. Uusin novellikokoelma Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja on jälleen todistus siitä, miten taitavasti ja herkästi Gavalda osaa luodata ihmismielen haurautta.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512431465
  • Gummerus kustannus, elokuu 2023

TUTUSTU MYÖS