Hatuntekijän kuolema

Hatuntekijän kuolema

Hatuntekijän kuolema

Hurmaava aikamatka 20-luvun Helsinkiin saa jatkoa.

Jazz soi huvilalla Suvisaaristossa, kun Rougen pieni seurue viettää joutilasta lomaa. Kukaan ei viitsi laittaa ruokaa, sen sijaan tehdään drinkkejä lääkekonjakista, kuumuus raukaisee. Yöllä paratiisiin hiipii käärme: Sörkan vankilan portit ovat sylkäisseet ulos vanhan tutun, joka saapuu perimään velkoja. Samaan aikaan Eerikinkadun saunassa puhutaan työasioita. Olavi Korpela ei suostu palaamaan poliisiin, vaikka laivojen ratsaaminen tullin leivissä tuntuu sekin väärältä. Miesten haave kesäillan naukusta jää toteutumatta, kun nainen putoaa kuolemaan heidän silmiensä edessä. Kadun toisella puolella roikkunut ikkunanpesijä katoaa saman tien paikalta.

Asiat kytkeytyvät toisiinsa. Rougen ja Korpelan tiet kohtaavat jälleen, ja vastentahtoisesti he joutuvat mukaan tapahtumiin, joiden piti jäädä salaisiksi. Rouge ei tahdo valita puolta eikä hyväksyä hänelle tarjottua naisen roolia.

Hatuntekijän kuolema on jatko-osa Yönpunaiselle höyhenelle. Yhdessä ne muodostavat 1920-luvun Helsinkiin sijoittuvan noir-henkisen dekkariparin, jota luonnehtivat kiitetty ajankuva, sensuelli erotiikka ja raikas kieli.

Kirjailija

Niina Niskanen

Kirjan tiedot

  • Lukija Talvikki Eerola
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512431663
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2022

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS