Raatteen tien paholaiset

Raatteen tien paholaiset

Raatteen tien paholaiset

Raatteen tien ensimmäinen rajanylitys oli todellinen tulikoe niille suomalaisille, jotka joutuivat ottamaan sen vastaan. Kun vihollisdivisioonat vyöryivät rajan yli, tarvittiin suunnatonta rohkeutta.

Rajavääpeli Antti Kola on rautainen joukkueenjohtaja, joka on tottunut pitämään huolen miehistään viimeiseen asti. Sota on hionut joukkueen hengen tiiviiksi, ja jokainen mies on Kolalle kuin veli. Kun isketään suunnatonta ylivoimaa vastaan, tarvitaan oveluutta ja kylmäpäistä rohkeutta. Rajaseutujen kasvatti Kola on erämiehen taitoineen oikeassa paikassa, ja hänestä on kasvanut nopeasti synnynnäinen taistelija. Mutta nyt miehellä on edessään kujanjuoksu, jonka kaltaista ei ole ennen nähty.
Raatteen tien paholaiset heittää lukijan keskelle talvisodan kovimpia viikkoja. Rajavääpeli Kolan hahmossa piirtyy suomalaisen sotilaan kuva harvinaisella tarkkanäköisyydellä.
Niilo Lauttamus muistetaan mestarillisena sodan kuvaajana. Hän taisteli vapaaehtoisena suomalaisissa SS-joukoissa ja kuvaa toisen maailmansodan todellisuutta sellaisena kuin sen itse näki.

Kirjailija

Niilo Lauttamus

Lauttamus (1924-1977) oli tuottelias ja arvostettu sodan kuvaaja. Kirjailija taisteli Saksan SS-pataljoonassa sekä myöhemmin jatkosodassa ja Lapin sodassa. Lauttamuksen rentoa ja sumeilematonta kerrontaa ovat kiittäneet sekä kriitikot että lukijat vuosikymmenestä toiseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Markus Niemi
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512431724
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2022

TUTUSTU MYÖS