AIkamatkustajan vaimo

AIkamatkustajan vaimo

AIkamatkustajan vaimo

Tämä on tarina Claresta, punatukkaisesta taideopiskelijasta, ja Henrystä, seikkailunhaluisesta ja boheemista kirjastonhoitajasta, jotka ovat rakastaneet toisiaan koko elämänsä. Kun he tapasivat ensimmäisen kerran, Clare oli kuuden vanha, Henry kolmekymmentäkuusi.

Kun he menevät naimisiin, Clare on kaksikymmentäkolmevuotias, Henry kolmekymmentäyksi. Mahdoton yhtälö? Ei, vaan totta, sillä Henry on ensimmäinen ihminen, joka kärsii aikasiirtymähäiriöstä: hän tempautuu tahtomattaan nykyhetkestä menneisyyteen tai tulevaisuuteen, varsinkin kokiessaan tunnemyrskyjä. Omista häistäänkin hän katoaa hetkeksi, mutta palaa juhlapöytään, tosin jollain tapaa vanhemman ja aikuisemman näköisenä.

Kaikki katoamistemput eivät kuitenkaan suju yhtä mallikkaasti. Syntyy sekä hillittömän hauskoja että sydäntä raastavia tilanteita. Vaikka Clarella ja Henryllä on kestämistä vaikean sairauden aiheuttamissa kommelluksissa, he yrittävät sinnikkäästi elää normaalia nuorenparin elämää. He käyvät töissä, kokkailevat, huvittelevat ystäviensä kanssa ja unelmoivat lapsista. Heidän intohimoinen rakkautensa kantaa heitä yli aikarajojen ja saa heidät lopulta uhmaamaan kohtaloa.
Audrey Niffenegger

Kirjailija

Audrey Niffenegger

Audrey Niffenegger (s. 1963) on chicagolainen kirjailija, kuvataiteilija ja satunnaisesti myös Highgaten hautausmaan opas. Niffenegger on kiinnostunut kaikesta hyvin oudosta ja yllättyy itsekin omien tarinoidensa käänteistä. Hänen esikoisromaaninsa Aikamatkustajan vaimo oli maailmanlaajuinen bestseller.

Kirjan tiedot

  • Lukija Unto Nuora Sari Haapamäki
  • Suomentaja Paula Korhonen
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512432097
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2022

TUTUSTU MYÖS