Jeesuksen pieni soturi

Jeesuksen pieni soturi

Jeesuksen pieni soturi

Voimakas romaani kovuudesta ja herkkyydestä, rohkeudesta valita oma tiensä sekä siitä huikaisevasta kokemuksesta, joka syntyy kun uskaltaa etsiä vapautta.
Herkkä ja älykäs Elisa etsii merkitystä elämälleen voimakastahtoisen miehensä tyrannian pienentämänä. Hurjaluontoinen romukauppias Mauri elää ostamisen, myymisen ja kaupankäynnin maailmassa, jossa raha ja onnistuneet kaupat ovat ainoa tavoittelemisen arvoinen asia. Ikuisesti keskeneräinen kotitalo on savisella vesijättömaalla. Elisa etsii ulospääsyä välillä uskonnollisesta hurmoksesta, välillä kirjallisuudesta. Teos kuvaa ainutlaatuisella psykologisella tarkkuudella Elisan haparoivia askeleita kohti itsensä löytämistä.
Teos on feministisen proosan edelläkävijä, joka kuvasi taidokkaasti toksisen maskuliinisuuden vaarallisuutta kauan ennen #metoo-aikaa. Kerttu-Kaarina Suosalmen vahva moniääninen kerronta on ollut tiennäyttäjä ja esikuva monille myöhemmille kirjailijoille.

Kirjailija

Kerttu-Kaarina Suosalmi

Kerttu-Kaarina Suosalmi 1921–2001 oli palkittu kirjailija ja suomalaisen proosan modernismin ilmaisukeinojen keskeisiä kehittäjiä, joka kirjoitti myös näytelmiä ja elokuvakäsikirjoituksia. Ennen ammattikirjailijaksi ryhtymistä hän toimi opettajana. Hänet muistetaan erityisesti viiltävän tarkoista keskiluokan kuvauksistaan ja taidokkaasta kerronnastaan.

Kirjan tiedot

  • Lukija Vilma Melasniemi
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512432615
  • Gummerus kustannus, marraskuu 2022

TUTUSTU MYÖS