Evakon pitkä vaellus

Evakon pitkä vaellus

Evakon pitkä vaellus

Aika ei ole pyyhkinyt pois evakkojen muistojen maisemaa.

Suomen jälleenrakennus oli suuri selviytymistarina. Sodan jaloista lähtemään joutuneet evakot vauhdittivat osaltaan uusien kotikuntiensa taloudellista nousua. Jälleenrakennuksen aikana oli keskityttävä tulevaisuuteen, ei menneisyyteen. Mutta juurettomuus ja kaipuu menetetylle kotiseudulle siirtyivät myös seuraaville sukupolville.

Tämän kirjan tositarinoiden äärellä saa vastauksia siihen, mistä evakot ammensivat fyysiset ja henkiset voimansa elämän jälleenra¬kentamiseen. Evakkous ei loppunut uuden kodin valmistumiseen, vaan heijastui koko elämään ja myös evakoiden jälkeläisiin.
Kirjan tarinoiden kirjoittajiksi on valittu kattava läpileikkaus suomalaisen yhteiskunnan eri alojen tekijöistä; niin asiantuntijoita kuin itse evakkoon joutuneita.


Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on järkyttänyt meitä kaikkia, mutta poikkeuksellisen lähelle sota on tullut jokaista, joka on joutunut kasvamaan sodan keskellä. Tämän kirjan kirjoittajat lahjoittavat tekijänpalkkionsa Ukrainan sodan uhreille.
Anne Kuorsalo

Kirjailija

Anne Kuorsalo

YTM Anne Kuorsalo on ollut toimittajana Moskovassa vuosina 1989-1995. Hän on ollut tekemässä useita Venäjä-aiheisia teoksia ja toimittanut teokset Evakkolapset (Ajatus Kirjat 2005), Evakkotie (Ajatus Kirjat 2006) ja Sodan haavoittama lapsuus (Ajatus kirjat 2010) yhdessä Iris Salorannan kanssa.

Kirjan tiedot

  • Lukija Eeva Litmanen
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 99.139
  • ISBN 9789512433407
  • Gummerus kustannus, marraskuu 2022

TUTUSTU MYÖS