Kätkäläinen

Kyllä ennen oli paremmin!

Kätkäläinen Pietu Aholainen on kiikkerä ja pahansisuinen mies. Hän mellasta Kätkävaarallaan kuin vihollismaassa, taistelee, huijaa ja velmuilee, käyttää väärin sosiaaliturvaa ja valehtelee niin että jutut on jo melkein totta.

Kätkäläisen naapuri, vastapäisen Kieppivaaran Aimo Hurskainen, on kuin Kätkäläisen peilikuva: hillittömyyteen asti säädyllinen eläjä, joka on maksanut aina mitä on pyydetty ja vielä vitosen päälle, istunut lautakunnissa parhaat kyntöilmatkin ja ollut aina pappien ja poliisien suosiossa.

Rehevän riitaisan naapurielon rinnalla kirjailija Simo Hämäläinen kuvaa autioituvia syrjäseutuja ja kaupunkien täyttymistä.

Simo Hämäläinen

Kirjailija

Simo Hämäläinen

Simo Hämäläinen on syntynyt Pieksämäellä 1947. Hän on kirjoittanut romaaneja, kertomuksia ja näytelmiä. Hänen romaanihahmoistaan tunnetuin on itäisessä Suomessa asustava Kätkäläinen, jonka seikkailuja on seurattu viidessä romaanissa. Vuodesta 1995 Hämäläinen on ollut vapaa kirjailija. Sitä ennen hän on työskennellyt toimittajana ja opettanut suomen kieltä Joensuun yliopistossa. Koulutukseltaan hän on filosofian lisensiaatti.

Kirjan tiedot

  • Lukija Pertti Koivula
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512433452
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2023

TUTUSTU MYÖS