Menneisyyden paino

Menneisyyden paino

Menneisyyden paino

Vanhan mielisairaalan hyytävä menneisyys piinaa kylmien tapausten tutkintatiimiä
 
Rikoskomisario Kristoffer Bark määrätään tutkimaan Eva Kulitzin saamia tappouhkauksia. Eva arvioi työkseen sairaus- ja työkyvyttömyyseläkehakemuksia ja on joutunut julkisuuden tikunnokkaan, sillä jotkut uskovat hänen tekemiensä päätösten ajaneen haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä itsemurhaan.
Uhkauksia tutkiessaan Kristoffer perehtyy myös Evan sukujuuriin ja saa tietää, että Evan isoäiti on aikoinaan kuollut paettuaan Västra Markin mielisairaalasta. Liittyvätkö tappouhkaukset sittenkään Evan työhön? Vai kolkuttaako historia ovella?
 
Menneisyyden paino pureutuu idyllisen hyvinvointiyhteiskunnan synkkään lähimenneisyyteen, jolloin normista poikkeavia on kohdeltu epäinhimillisesti ja suljettu erilaisin keinoin yhteiskunnan ulkopuolelle. Kolmas osa Kristoffer Barkista kertovassa dekkarisarjassa oli menestys Ruotsissa: kirjaa myytiin yli 50 000 kappaletta kahden ensimmäisen kuukauden aikana.
 
”Poikkeuksellisen elegantti juoni… Anna Jansson on taitava.” – Dagens Nyheter
 
”Niin paljon enemmän kuin vain rikostarina… Anna Jansson on mestari yhdistämään rikoksia historiallisiin tosiasioihin.” – Läslustan-blogi
 
”Sarjan paras kirja tähän mennessä.” – Kulturladyn-blogi
Anna Jansson

Kirjailija

Anna Jansson

Anna Jansson (s. 1958) on yksi Ruotsin suosituimmista dekkaristeista, ja pelkästään hänen kotimaassaan Ruotsissa Maria Wern -jännäreitä on myyty yli 5 miljoonaa kappaletta. Jansson varttui Visbyssä ja työskenteli vuosia Örebrossa sairaanhoitajana. Inspiroituneena sairaalassa kuulemistaan tarinoista hän alkoi kirjoittaa öisin rikosromaaneja, joissa Gotlannin saaren historia ja myytit kohtaavat nykypäivän. Janssonin romaaneja on käännetty 16 kielelle, ja hänen Maria Wern -hahmostaan on tehty tv-sarja.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Alkuteos Dansa min docka
  • Suomentaja Sirkka-Liisa Sjöblom
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512433551
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2023

TUTUSTU MYÖS