Karvas kuin kuolema

Karvas kuin kuolema

Karvas kuin kuolema

Psykologi Siri Bergman tutkii julmaa murhaa perheväkivaltakierteen keskellä
 
Siri on kollegansa Ainan kanssa perustanut tukiryhmän hyväksikäytön uhreiksi joutuneille naisille. Yhden naisen poikaystävää epäillään murhasta, ja yrittäessään auttaa Siri tulee sekaantuneeksi murhatutkimuksiin. Siri toipuu yhä kokemastaan väkivallasta, ja tukiryhmän intensiiviset keskustelut saavat raskaana olevan Sirin kyseenalaistamaan oman parisuhteensa.. Voiko hän todella luottaa rakastettuunsa, vaikka niin moni mies kohtelee puolisoitaan kaltoin?
Henkilökohtaiset kysymykset kuitenkin väistyvät murhaajan jahdissa, jossa kaikki ovat epäiltyjä: uhrin elämässä olleet miehet, hänen oma poikansa ja jopa osa tukiryhmän naisista.
 
Siri Bergman -sarjan toinen osa oli Ruotsissa ehdolla vuoden 2010 parhaaksi rikosromaaniksi. Psykologinen jännitysromaani käsittelee naisten kokemaa väkivaltaa ja sitä, miten mikään ei riitä suojaamaan naisia – ei yhteiskunnallinen asema, raha tai ikä.
 
”Taidokkaasti rakennettu ja tarjoilee monia yllättäviä käänteitä… Kirjaa ei voi laskea käsistään.” – Skånska Dagbladet, Ruotsi

”Jännityksentäyteinen ja kylmäävä.” – Booklist, Yhdysvallat
 
”Sisarukset Grebe ja Träff lunastavat tällä psykologisella romaanilla paikkansa ansiokkaina manttelinperijöinä Läckbergille ja Marklundille.” – Litteratursiden, Tanska

Kirjailijat

Camilla Grebe

Camilla Grebe (s. 1968) on Ruotsin suosituimpia jännityskirjailijoita. Hänen romaaneitaan on myyty ympäri maailman yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Aiemmin kirjailijakaksikoissa kirjoittanut Grebe julkaisi ensimmäisen soolona kirjoittamansa rikosromaanin Kun jää pettää alta vuonna 2016, ja se oli hänen todellinen läpimurtonsa. Kun jää pettää alta on käännetty yli 20 kielelle, ja sen elokuvaoikeudet on myyty. Greben rikosromaanit Lemmikki ja Varjokuvat on palkittu niin Ruotsin kuin pohjoismaidenkin parhaina.

Åsa Träff

Ruotsalainen Åsa Träff on psykologi ja kirjailija. Hän aloitti kirjailijanuransa sisarensa Camilla Greben kanssa, ja sisarduo kirjoitti yhdessä valtavan suosittua, psykologi Siri Bergmanista kertovaa sarjaa. Träff asuu Ruotsissa, ja hänellä on psykologinvastaanotto Tukholmassa.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Lukija Karoliina Niskanen
  • Alkuteos Bittrare än döden
  • Suomentaja Markus Myllyoja
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512433599
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2023

TUTUSTU MYÖS