Ilman kokardia

Ilman kokardia

Ilman kokardia

Mitä liikkuu niiden miesten mielissä, jotka karkaavat rintamalta? Mikko ja Einari tapaavat yhteyshaudan kulmalla. Melkein kolme vuotta juoksuhaudoissa alkaa olla tarpeeksi kenelle hyvänsä. Mikko sieppaa asevarastosta kumpaisellekin kiväärin, ja he astelevat öiseen metsään jättäen asemansa taakseen.
Rehvakkaampana miehenä Mikko johdattaa kahden karkurin matkaa, mutta koko ajan saa olla katsomassa olkansa yli, sillä kun karkaa, ottaa melkoisen riskin. Lisäksi alitajunnassa alati kuuluva ääni ei lakkaa soimaamasta. Pitäisikö sittenkin palata taistelemaan?
Niilo Lauttamus taisteli itse vapaaehtoisena suomalaisissa SS-joukoissa. Hän kuvaa taidokkaissa sotaromaaneissaan toisen maailmansodan todellisuutta sellaisena kuin sen itse näki.

Kirjailija

Niilo Lauttamus

Lauttamus (1924-1977) oli tuottelias ja arvostettu sodan kuvaaja. Kirjailija taisteli Saksan SS-pataljoonassa sekä myöhemmin jatkosodassa ja Lapin sodassa. Lauttamuksen rentoa ja sumeilematonta kerrontaa ovat kiittäneet sekä kriitikot että lukijat vuosikymmenestä toiseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Markus Niemi
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512434244
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2023

TUTUSTU MYÖS