Sotapoliisit

Sotapoliisit

Sotapoliisit

”Sota on aina pirullista.”

On vuosi 1942, ja asemasota alkaa tuntua loputtomalta. Luutnantti Mauri Kelo komennetaan Kannakselle, Valkjärven esikunnan sotapoliisijoukkueeseen. Edessä on vaarallinen ja epäkiitollinen työ etulinjassa, sillä edes vihollinen ei saanut osakseen sellaista kaunaa, mitä suomalainen rivimies tunsi sodan mielivaltaisia auktoriteetteja kohtaan. Sotaan turhautuneet miehet eivät suostukaan helpolla ”sotakoirien” käskettäväksi. Järjestyksen säilyttäminen sotatoimialueella vaatii äärimmäisiä keinoja ja rautaista selkärankaa.
Mestarillinen sodan kuvaaja Nillo Lauttamus antaa romaanissaan sotapoliisien ammattikunnalle syvästi inhimilliset kasvot.
Niilo Lauttamus taisteli vapaaehtoisena suomalaisissa SS-joukoissa ja kuvaa teoksissaan toisen maailmansodan todellisuutta sellaisena kuin sen itse näki.

Kirjailija

Niilo Lauttamus

Lauttamus (1924-1977) oli tuottelias ja arvostettu sodan kuvaaja. Kirjailija taisteli Saksan SS-pataljoonassa sekä myöhemmin jatkosodassa ja Lapin sodassa. Lauttamuksen rentoa ja sumeilematonta kerrontaa ovat kiittäneet sekä kriitikot että lukijat vuosikymmenestä toiseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Markus Niemi
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512434251
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2023

TUTUSTU MYÖS