Soluhautomo

Senaattori Ashley Butler on pesunkestävä etelävaltiolainen konservatiivi, vaikka edustaakin demokraattista puoluetta. Vastustajien mielestä hän on tympeä kansankiihottaja, joka kerää pisteitä tunteisiin vetoavilla aiheilla. Esimerkiksi ihmisalkioiden käytöllä biotieteessä.

Kun Butler nimitetään klooniterapiaa ja kantasoluteknologiaa käsittelevän alakomitean puheenjohtajaksi, hän saa vastaansa miehen, jota pidettiin lääketieteen ihmelapsena ja jonka maine on uran myötä vain kasvanut. Tohtori Daniel Lowell on myös piinkova liikemies, jota mammonan lisäksi kiinnostaa maine ihmiskunnan pelastajana.

Sitten Butler saa tietää sairastavansa nopeasti etenevää Parkinsonin tautia. Kuolemanpelossaan hän tarjoutuu Lowellin koekaniiniksi, eikä Lowell voi oikein kieltäytyäkään, sillä Butlerilla on hyppysissään oljenkorsi, joka pelastaa hänen firmansa. Bahamalla sijaitsevalla Wingate-klinikalla käynnistyy näin salainen operaatio, johon tarvitaan sekä munasoluja että palanen Torinon käärinliinaa. Ensimmäisen askeleen otettuaan Daniel Lowell ja hänen kumppaninsa Stephanie D’Agostino eivät voi enää perääntyä, vaikka yrityksen lisäksi vaarassa saattaa olla myös heidän henkensä.
Robin Cook

Kirjailija

Robin Cook

Robin Cook on ensimmäinen kirjailija, joka on tehnyt lääketieteellisistä trillereistä myyntilistojen kestosuosikkeja. Menestyskirjailija ei kirjoita pelkästään viihdyttääkseen ihmisiä, vaan myös jakaakseen tietoa lääketieteen kiistakysymyksistä. Ensimmäisen romaaninsa hän kirjoitti käsin ydinsukellusveneessä toimiessaan laivaston lääkärinä. Nykyään hän on virkavapaalla silmäkirurgin toimestaan Massachusettsin silmä- ja korvasairaalasta. Robin Cook rentoutuu laskettelemalla ja matkustelemalla. Hän rakastaa Italiaa ja on käynyt Suomessakin lukuisia kertoja. Hän asuu ja kirjoittaa Floridassa.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Muu
  • Alkuteos Seizure
  • Suomentaja Jorma-Veikko Sappinen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512434510
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2023

Kirjailijan tuotantoa
TUTUSTU MYÖS