Teoriani perheestä

Teoriani perheestä

Teoriani perheestä

Alan solmia luistinten nauhoja, kiristän niitä niin tiukalle kuin saan, ja vuodet virtaavat lävitseni, vilkaisen poikaani, joka onkin minä. Istun toppahousuissani puisen maalin päällä, isä Lake Placid -pipossaan on kyykistynyt eteeni.

Juha Itkonen kuvaa taitavan prosaistin herkkyydellä varttumistaan lapsuudenperheensä esikoisena Hämeenlinnassa sekä vanhemmaksi tuloaan ja perheen dynamiikkaa neljän lapsen isänä.
Kirkkaista muistikuvista sekä kevyistä ja painavista hetkistä kutoutuva kertomus näyttää sukupuoliroolien ja yhteiskunnan muuttumisen 1970-luvulta tähän päivään. Se ei anna kasvatusohjeita, mutta tarjoaa vahvoja samaistumiskohtia.Juha Itkonen

Kirjailija

Juha Itkonen

Juha Itkonen (s. 1975) on yksi kotimaisen nykykirjallisuuden näkyvimmistä nimistä. Jo esikoisromaanillaan Myöhempien aikojen pyhiä (2003) lukijat valloittaneen kirjailijan tuotantoon kuuluu romaanien lisäksi mm. kirjeenvaihtokirja ja näytelmiä. Itkonen on saanut mm. kirjallisuuden valtionpalkinnon, Kalevi Jäntin - ja Veijo Meri -palkinnon sekä ollut kaksi kertaa ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. Kiitetyn kirjailijan ja aktiivisen yhteiskunnallisen keskustelijan Teoriani perheestä (2023) ilmestyy painetun kirjan lisäksi myös Itkosen itsensä lukemana äänikirjana, jonka rikastetun äänikirjaversion tuottaa Storytel.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Lukija Juha Itkonen
  • Sidosasu Muu
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512434763
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2023

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS