Levoton mieli

Hyytävä psykologinen trilleri harhauttaa kerta toisensa jälkeen

Psykologi Siri Bergman menetti miehensä vuosi sitten sukellusonnettomuudessa. Sen jälkeen kaunis merenrantatalo on tuntunut syrjäiseltä ja hiljaiselta, ja Sirin pimeänpelkoa on lievittänyt ainoastaan viini.
Sirin aiemmin vankkumaton usko omaan ammattitaitoon alkaa rakoilla, kun yksi hänen potilaistaan tappaa itsensä. Siri miettii tapausta jatkuvasti, sillä jokin siinä ei käy järkeen. Palaset alkavat hitaasti loksahdella paikoilleen, kun hänen postilaatikkoonsa ilmestyy uhkaavia valokuvia. Onko joku voinut lavastaa Sirin potilaan itsemurhan?
”Kirja tasapainoilee jatkuvasti veitsenterällä – toisaalta Siri on epävakaa ja uhka kenties vain hänen mielikuvituksensa tuotetta; toisaalta murhamies saattaa todella olla hänen perässään. Grebe–Träffin taidosta luoda henkilöhahmoja kertoo paljon se, että lukiessa epäilee lähes joka ikistä hahmoa.” – Dagens Nyheter, Ruotsi

”Kristallinkirkasta juonittelua, uteliaisuuden herättäviä henkilöhahmoja ja herkeämätöntä jännitystä. Mitä muuta voisi psykologiselta trilleriltä toivoa?” – BTJ, Ruotsi

”Vakuuttava esikoinen ruotsalaissiskoksilta Grebeltä ja Träffiltä.” – Publishers Weekly, Yhdysvallat

Kirjailijat

Camilla Grebe

Camilla Grebe (s. 1968) on Ruotsin suosituimpia jännityskirjailijoita. Hänen romaaneitaan on myyty ympäri maailman yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Aiemmin kirjailijakaksikoissa kirjoittanut Grebe julkaisi ensimmäisen soolona kirjoittamansa rikosromaanin Kun jää pettää alta vuonna 2016, ja se oli hänen todellinen läpimurtonsa. Kun jää pettää alta on käännetty yli 20 kielelle, ja sen elokuvaoikeudet on myyty. Greben rikosromaanit Lemmikki ja Varjokuvat on palkittu niin Ruotsin kuin pohjoismaidenkin parhaina.

Åsa Träff

Ruotsalainen Åsa Träff on psykologi ja kirjailija. Hän aloitti kirjailijanuransa sisarensa Camilla Greben kanssa, ja sisarduo kirjoitti yhdessä valtavan suosittua, psykologi Siri Bergmanista kertovaa sarjaa. Träff asuu Ruotsissa, ja hänellä on psykologinvastaanotto Tukholmassa.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 368
  • Koko 110 x 178 mm
  • Alkuteos Någon sorts frid
  • Suomentaja Markus Myllyoja
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512434862
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2022

TUTUSTU MYÖS