Surma surutalossa

Surma surutalossa

Surma surutalossa

Susikoski ratkaisee jälleen!

Kun Siiri-tädistä aika jättää, Olavi Susikoski matkustaa Pohjanmaalle hautajaisiin. Surujuhla on komea ja vierasjoukko värikäs. Mutta lahkolaisuuden läpitunkeman pitäjän pinnan alla kuohuttavat nuoren ja edistyksellisen kirkkoherran otteet. Äkkiä suruateria keskeytyy, ja Susikoski joutuu muuttumaan sukulaispojasta komisarioksi. Tutkimusten edetessä alkavat kirkonkylän salat aueta, eikä maalaispitäjän elämänmeno olekaan niin rauhallista kuin päälle päin näyttää.

Susikosken luoja Mauri Sariola (1924–1985) oli yksi dekkarikirjallisuuden suurista nimistä. Sariolan kirjoja on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta ja julkaistu kahdessakymmenessä maassa.

Mauri Sariola

Kirjailija

Mauri Sariola

Mauri Sariola syntyi Helsingissä 25.11.1924 hattulalaisen opettajaperheen kolmantena lapsena. Kansakoulunsa hän kävi Hattulassa, oppikoulunsa Hämeenlinnan lyseossa ja Toijalan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi Sariola julistettiin jatkosodan aikana vuonna 1943 ilman varsinaisia ylioppilaskirjoituksia. Sodan jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopiston lakitieteellisessä tiedekunnassa muttei saanut opintojaan koskaan päätökseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Juhani Rajalin
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512435814
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2023

TUTUSTU MYÖS