Seidan silmä

Seidan silmä

Timantit ovat ikuisia – vai kirottuja?

Maailman suurimmat ja puhtaimmat timantit tunnetaan tarkoin: niiden löytyminen, niiden vaiheet, ja ihmiset joille ne ovat tuottaneet onnea – tai onnettomuutta. Kun vuosisatoja kateissa ollut, täydelliseksi hiottu kivi tipahti lapinjätkän kourasta helsinkiläisen alan liikkeen tiskille, tiesi sensaatiosta pian koko maa. Eikä aikaakaan, kun rikostarkastaja Olavi Susikosken oli ryhdyttävä tekemään muistiinpanoja.

Susikosken luoja Mauri Sariola (1924–1985) oli yksi dekkarikirjallisuuden suurista nimistä. Sariolan kirjoja on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta ja julkaistu kahdessakymmenessä maassa.

Mauri Sariola

Kirjailija

Mauri Sariola

Mauri Sariola syntyi Helsingissä 25.11.1924 hattulalaisen opettajaperheen kolmantena lapsena. Kansakoulunsa hän kävi Hattulassa, oppikoulunsa Hämeenlinnan lyseossa ja Toijalan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi Sariola julistettiin jatkosodan aikana vuonna 1943 ilman varsinaisia ylioppilaskirjoituksia. Sodan jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopiston lakitieteellisessä tiedekunnassa muttei saanut opintojaan koskaan päätökseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Juhani Rajalin
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512437351
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2023