Susikosken omatunto

Susikosken omatunto

Susikoski jahtaa maan nielemää

Maailma on pieni sellaisille miehille kuin rikostarkastaja Olavi Susikoski. Hänen ei tarvinnut mennä kuin Helsingin Kauppatorille, kun silmiin saattoi osua vanha tuttu, jolla oli takanaan vuosia, kilometrejä, tuopinjälkiä – ja tuomio. Nyt miehellä oli asiaa Susikoskelle. Ei voi olla totta, oli rikostarkastajan ensimmäinen reaktio. Toisinaan kokenutkin poliisimies joutuu pohtimaan oman työnsä perusteita ja virkamiehen velvollisuuksia.

Susikosken luoja Mauri Sariola (1924–1985) oli yksi dekkarikirjallisuuden suurista nimistä. Sariolan kirjoja on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta ja julkaistu kahdessakymmenessä maassa.

Mauri Sariola

Kirjailija

Mauri Sariola

Mauri Sariola syntyi Helsingissä 25.11.1924 hattulalaisen opettajaperheen kolmantena lapsena. Kansakoulunsa hän kävi Hattulassa, oppikoulunsa Hämeenlinnan lyseossa ja Toijalan yhteiskoulussa. Ylioppilaaksi Sariola julistettiin jatkosodan aikana vuonna 1943 ilman varsinaisia ylioppilaskirjoituksia. Sodan jälkeen hän aloitti opinnot Helsingin yliopiston lakitieteellisessä tiedekunnassa muttei saanut opintojaan koskaan päätökseen.

Kirjan tiedot

  • Lukija Juhani Rajalin
  • Kirjastoluokka A 84.2
  • ISBN 9789512437368
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2023