Paula Havaste

Kuva Marek Sabogal

Paula Havaste

FT Paula Havaste on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Rovaniemellä, mutta asuu nykyään Nurmijärvellä. Hän on kolmilapsisen perheen äiti. Havaste on työskennellyt toimittajana, kriitikkona, suomentajana, tietokirjailijana, kirjallisuuden yliopisto-opettajana ja tutkijana sekä Kansallisteatterin tiedottajana. Nykyään Havaste työskentelee tiedekeskus Heurekassa kiertotalouden teemoihin liittyvänä tuottajana.

Havasteen tuotantoon kuuluu tietokirjoja, runoja, lastenkirjoja sekä suosittuja historiallisia romaaneja, joissa on tarinan lomassa paljon tutkittua tietoa entisaikojen arjesta.
Paula Havaste sai vuoden 2012 Konstiniekka-kulttuuripalkinnon, joka on Nurmijärven kunnan sivistyslautakunnan jakama tunnustus. Aleksis Kiven päivänä jaettavan palkinnon nimenä on Kiven käyttämä taiteilijaa tarkoittava sana.

Havasteen edellinen kirja Pronssitähti (2018) esitteli Viljan ja Villem Talvikin, jotka elävät maatilallaan Viron Orissaaren regiimissä ja taistelevat hauraan onnensa puolesta neuvostotasavallan alkuvuosina.

Kuvat