Pohjalaiskirjailijan odotettu dekkaritapaus myynyt jo 36 000 kappaletta Ruotsissa – Kivipuiston tyttö ilmestyy suomeksi 25.7.

30.5.2022

Suomenruotsalaisen, Pohjanmaalla asuvan Nilla Kjellsdotterin tammikuussa ilmestynyt dekkari on hurmannut lukijat ja kuuntelijat Ruotsissa. Vain vuosi sen jälkeen, kun ruotsalaiskustantajat kisasivat Murhia Pohjanmaalla -sarjan oikeuksista, on avausosa Flickan i Stenparken myynyt Ruotsissa jo 36 000 kappaletta. Kivipuiston tyttö (Gummerus) ilmestyy suomeksi 25.7. ja aloittaa koukuttavan dekkarisarjan Vaasan poliisissa työskentelevästä Mija Wadöstä.


Teini-ikäinen tyttö löytyy maasta lumipyryssä pahasti kylmettyneenä. Ketään ei ole ilmoitettu kadonneeksi, eikä tyttö kykene puhumaan. Pian Mija Wadö Vaasan poliisista saa eteensä toisenkin arvoituksen, diabetestutkija David Heseliuksen murhan. Tutkinnan edetessä Mija joutuu kohtaamaan myös omat kipupisteensä. Onko hän siihen valmis?

Kivipuiston tyttö avaa tiivistunnelmaisen dekkarisarjan, joka kertoo Mija Wädöstä ja hänen vaasalaisista poliisikollegoistaan. Valloittava päähenkilö Mija on kolmikymppinen, kofeiiniriippuvainen työnarkomaani, joka peittelee menneisyyden traumaa ja välttelee poikaystävänsä kohtaamista uppoutumalla töihin.

Murhia Pohjanmaalla -sarjan julkaisuoikeuksista käytiin viime vuonna poikkeuksellinen huutokauppa ruotsalaiskustantajien kesken. Oikeudet kolmiosaiseen sarjaan osti Ruotsiin suurimpiin ja arvostetuimpiin kustantamoihin kuuluva Norstedts. Gummerus aloittaa sarjan julkaisun suomeksi. Jatkoa on luvassa vuonna 2023.

Nilla Kjellsdotter (s. 1987) on kirjailija ja kahden lapsen äiti, joka asuu perheensä kanssa Pohjanmaalla Oravaisissa. Hän on työskennellyt lakitoimistossa sihteerinä ja ajaa rekkaa perheyrityksessä. Kjellsdotter on kiihkeä ruotsalaisdekkaristien fani, joka löytää nyt oman kirjansa Camilla Greben ja Anna Janssonin rinnalta.

“Raikas debyytti, jossa taitavasti kuvattu ympäristö, jänniä yksityiskohtia ja omaääniset henkilöhahmot.”– Dagens Nyheter

 

https://nillakjellsdotter.com

https://www.facebook.com/nillakjellsdotter

https://www.instagram.com/nilla.kjellsdotter/ 

 

Nilla Kjellsdotter: Kivipuiston tyttö
alkuteos Flickan i Stenparken

Suomentanut Anna Heroja
351 sivua

Ilmestyy 25.7. kovakantisena, e-kirjana ja äänikirjana, lukija Krista Putkonen-Örn

Nilla Kjellsdotter

Kirjailija

Nilla Kjellsdotter

Nilla Kjellsdotter (s. 1987) on syntynyt Pohjanmaalla Pensalan kylässä ja asuu miehensä ja kahden kouluikäisen lapsensa kanssa naapuripitäjä Oravaisis...