Niksit leppoisaan jouluvalmisteluun

8.10.2012

Irmeli Castrénin suosittujen niksikirjojen sarja saa jatkoa. Kodin jouluniksit helpottaa juhlan suunnittelua ja antaa vinkkejä stressittömään joulun viettoon. Kirjan ohjeilla säästät niin luontoa, rahaa, aikaa kuin hermoja ja voit keskittyä nauttimaan vuodenvaihteen juhlasta.

Miten joulusiivous hoituu nopeasti ja luontoa kuormittamatta? Kuinka valitaan kestävä kuusi? Lähtevätkö punajuuri- ja glögitahrat pöytäliinasta? Kirjassaan Irmeli Castrén tarjoaa niksit vaivattomaan siivoukseen, turvalliseen tunnelman luontiin, helppoihin herkkuihin ja letkeään leivontaan.

Joulusiivouksen tehopuhdistusaineet löytyvät yllättävän usein ruokakaapista. Valmisruuista voi tuunata kotoisia versioita ja kala on helppoa ja edullista graavata itse. Kirjan nikseillä saat amarylliksen kukkimaan seuraavanakin vuonna ja joulumatkan muistilista säästää omalla autolla liikenteeseen lähtevän monelta harmilta.

Monet metallinkiillotusaineet ovat ympäristölle haitallisia. Tarjoushernekeitto on edullinen, ekologinen ja työtä säästävä messingin kiillottaja! Pese esineet harjalla ja astianpesuaineella, jotta niihin mahdollisesti takertunut rasva irtoaisi. Tyhjennä purkki hernekeittoa astiaan, johon esineet mahtuvat upoksiin. Kaada sekaan kuumaa vettä ja hämmennä. Upota kynttilänjalka ja muut käsittelyä kaipaavat messinkikoristeet soppaan ja odota yön yli. Aamulla keitos on myrkynvihreää, mutta metalli kiiltävää. Sanomattakin on selvää, että soppa heitetään pois.

Kodin jouluniksit
128 sivua

Irmeli Castrén

Kirjailija

Irmeli Castrén

Irmeli Castrén on tunnettu lehtinainen, jonka uraan on mahtunut uutistoimittajan ja muotitoimittajan tehtäviä. Hän on ollut kahden menestyvän naistenl...