Haluatko käyttää päätäsi paremmin? Aivotaidot-kirja opastaa, miten hoitaa aivoja ja parantaa elämänlaatua

29.8.2017

Henkinen hyvinvointi perustuu aivojen hyvinvointiin. Mutta aivoihin voi vaikuttaa vasta kun ymmärtää niiden toimintaa. Kokeneet neuropsykologit Heli Isomäki ja Nina Uusitalo antavat Aivotaidot-kirjassa helppoja ja konkreettisia ohjeita aivojen huoltoon ja käyttöön.

Mielen ja aivojen yhteyden ymmärtäminen auttaa meitä voimaan paremmin. Kun aivotaidot parantuvat, paranee myös kyky hallita elämää ja ihmissuhteita. Neuropsykologit Heli Isomäki ja Nina Uusitalo kertovat kirjassaan Aivotaidot – käytä päätäsi paremmin tieteellisiin tutkimuksiin ja vuosien työkokemukseen perustuen, miten aivoja voi kehittää ja hoitaa.

Kirjan aivotaitoharjoitusten avulla oppii tasapainottamaan tunteita ja toimintaa, hyödyntämään päätöksissään niin järkeään kuin tunteitaankin sekä parantamaan ihmissuhdetaitoja. Isomäki ja Uusitalo antavat lukuisia aivohuoltovinkkejä ja kertovat, mitkä asiat kuormittavat ja mitkä tyynnyttävät päätämme. Kirjassa neuvotaan myös, miten voi auttaa muita ihmisiä – esimerkiksi lapsia – kehittämään aivotaitojaan.

– Olemme huomanneet työssämme, että ihmiset tietävät yllättävän vähän siitä, miten heidän aivonsa toimivat ja miten erilaiset asiat niihin vaikuttavat. Haluaisimme, että ihmiset oppisivat ymmärtämään mielen ja aivojen välisen yhteyden ja voisivat siten paremmin, Heli Isomäki ja Nina Uusitalo kertovat.  

PsT Heli Isomäki ja PsL Nina Uusitalo ovat neuropsykologian erikoispsykologeja ja Aivotaidot Oy:n perustajia. Heillä on yhteensä yli 30 vuoden kokemus neuropsykologian alan tehtävistä terveydenhuollossa, kouluttamisessa ja tutkimuksessa. 

Kirjailijat

Heli Isomäki

PsT Heli Isomäki on Aivotaidot Oy:n toinen perustaja. Hän on toiminut 20 vuotta useissa neuropsykologian alan tehtävissä niin terveydenhuollossa, järj...

Nina Uusitalo

PsL Nina Uusitalo on työskennellyt yli 10 vuotta mm. lasten ja nuorten neuropsykologisisessa kuntoutuksessa ja tutkimuksessa sekä terveydenhuollon ja ...