Anne Holtin odotettu dekkariuutuus Tuntematon uhka tarttuu ajankohtaisiin aiheisiin

28.9.2016

Anne Holtin Tuntematon uhka on yhdeksäs osa suositussa Hanne Wilhelmsen -sarjassa. Tässä sarjan toiseksi viimeisessä osassa Oslon islamilaisessa yhteistyökeskuksessa räjähtää pommi ja 23 ihmistä menehtyy. Pian seuraa isompi räjähdys, ja Hanne ryhtyy tutkimaan järkyttävää tapausta oltuaan monta vuotta poissa poliisin töistä.

Oslon poliisin avustajana toimivalla Hannella ei ole enää virallista asemaa turvallisuuspoliisissa, mutta hänen asiantuntijuuttaan kaivataan pommitusten ratkaisemiseksi.Myösvanha ystävä ja kollega Billy T. ilmaantuu yllättäen anomaan Hannen apua. Billy on huomannut poikansa käytöksen muuttuneen dramaattisesti ja epäilee tämän kääntyneen radikaaliksi muslimiksi. Pian Hanne ymmärtää, että Osloa uhkaa paljon pahempi vihollinen kuin koskaan aiemmin. Aika alkaa kuitenkin olla vähissä, ja Hannen on ryhdyttävä tositoimiin ennen kuin on liian myöhäistä.

”Aikana, jolloin rikoskirjallisuutta moititaan usein tyhjänpäiväiseksi ja epäolennaiseksi, Hanne Wilhelmsen on kaivattu vaihtoehto monille perinteisille antisankareille.”
– Dagsavisen, Norja

”Epätavallisen jännittävä romaani, joka kuvaa taidokkaasti nykytodellisuutta.”
– Aftonbladet, Ruotsi

Anne Holt
Anne Holt (s. 1958) on koulutukseltaan asianajaja. Hän on toiminut lyhyen ajan Norjan oikeusministerinä, työskennellyt Norjan poliisin palveluksessa sekä luonut merkittävän uran toimittajana. Nykyisin hän on omistautunut menestyksekkäälle kirjailijanuralleen. 1222, edellinen romaani Hanne Wilhelmsen -sarjassa ilmestyi vuonna 2008.

Anne Holt
Tuntematon uhka

Alkuteos Offline
Suomennos Outi Menna
408 sivua

Anne Holt

Kirjailija

Anne Holt

Anne Holt (s. 1958) on koulutukseltaan asianajaja. Hän on toiminut lyhyen ajan Norjan oikeusministerinä, työskennellyt Norjan poliisin palveluksessa s...