Anneli Kannon Pyöveli on saanut Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon

2.5.2016

Anneli Kannon 1600-luvulle sijoittuva historiallinen romaani Pyöveli on saanut Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. Vuosittain myönnettävä kirjallisuuspalkinto on jaettu vuodesta 1944 lähtien. Tänä vuonna sen sai kahdeksan kirjailijaa. Palkinnot myönnetään vuosittain tamperelaiskirjallisuuden parhaimmistolle, jotka on julkaistu palkinnonjakoa edeltävänä vuonna. Palkinnot myöntää luovan kirjallisen työn palkitsemistoimikunta.

Palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti: ”Pyöveli on juoneltaan taidokkaasti rakennettu 1600-luvun lopun Suomeen sijoittuva romaani, jonka karu pääteema liittyy maamme ja osin Euroopan oikeuskäytäntöjen historiaan. Kanto on syvällisesti perehtynyt aiheeseensa, ja tuloksena on jännittävä teos, joka pitää lukijan otteessaan ensimmäisestä iskevästä virkkeestään seesteiseen loppuun asti.

Anneli Kannon lisäksi tänä vuonna palkittiin Siiri Enoranta, Aino Havukainen ja Sami Toivonen, Emmi Itäranta, Katja Krekelä, Kirsti Kuronen ja Pekka Kytömäki.
Lisätietoja palkinnosta


Anneli Kanto, Pyöveli
387 sivua

Anneli Kanto

Kirjailija

Anneli Kanto

Anneli Kanto on tamperelainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hänen esikoisromaaninsa Piru, kreivi, noita ja näyttelijä sai kiittävän vastaanoton ja ol...