Terveysmetsä on lumoava teos luonnon elvyttävästä vaikutuksesta

23.5.2017

Marko Leppäsen ja Adela Pajusen Terveysmetsä näyttää, kuinka monin tavoin luonto vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin. Se on kattava opas Suomen luonnon elvyttäviin erityispiirteisiin. Tutkimustietoa, tarinoita ja vinkkejä sisältävä kirja innostaa lähtemään luontoon ja etsimään omaa terveysmetsää. Matkaa evästää terveysmetsän 31-kohtainen tunnusmerkistö.

Luonnossa verenpaine, lihasjännitys ja stressihormonien määrä laskevat. Keskittymiskyky ja muisti paranevat. Kehon immuunijärjestelmä vahvistuu. Ajatukset selkiytyvät, ja luovuus kasvaa. 

Kokeneiden luontotuntijoiden Marko Leppäsen ja Adela Pajusen Terveysmetsä-kirja kertoo, kuinka monin tavoin erilaiset luontopaikat – metsät, vesistöt, niityt, kalliot, harjut ja suot – vaikuttavat ihmiseen. Kirjaan koottu laaja tutkimustieto näyttää, miten tärkeä merkitys säännöllisillä luontoretkillä on ihmisen fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille.

Kirjan omakohtaiset tarinat, vinkit ja harjoitteet metsävoimailusta meditatiivisempiin lähestymistapoihin innostavat lähtemään luontoon ja löytämään oman terveysmetsän. Teos näyttää, että luontosuhdetta kannattaa vaalia yhtä omistautuneesti kuin ihmissuhteitakin.

Marko Leppänen, Adela Pajunen: Terveysmetsä. Tunnista ja koe elvyttävä luonto
297 sivua