Lääketieteellinen jännäri Ihon alla on tarkka kuvaus biotekniikan vaaroista ja mahdollisuuksista

18.4.2016

Ihon alla on tummanpuhuva jännitystarina ja isä-tytärihmissuhdedraama, joka pohtii lääketieteen kehitykseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Romaanin tapahtumat sijoittuvat geeniteknologiaan keskittyvään tutkimussairaalaan. Kirja perustuu Miikko Oikkosen Fisher King Oy:lle luomaan konseptiin, josta esitettiin draamasarja Nelosella 2016. Tv-sarjaa tähdittivät muun muassa Elena Leeve ja Taneli Mäkelä.

Lääkäriksi opiskeleva Sofia Sivenius joutuu todistamaan auto-onnettomuutta, jonka uhri kuljetetaan ensiapupoliklinikan sijasta Sofian isän johtamaan tutkimussairaalaan. Sofia ryhtyy selvittämään tutkimussairaalan toimia ja pian selviää, että päivänvaloa kestämättömiä salaisuuksia on useita.

Kun päämääränä on pelastaa ihmisiä, kyse on aina paljon vanhemmista ja paljon isommista periaatteista kun meidän lait”, sanoo Hannu Sivenius, tutkimussairaalan ylilääkäri. Hannu Siveniuksen ja hänen tyttärensä Sofian suhde ei ole pelkästään perhesuhde. Hannu on myös synnynnäistä verisairautta sairastavan Sofian lääkäri.

Oikkonen & Raevaara, Ihon alla
419 sivua