Psykologisen trillerin mestari Erin Kelly vierailee Suomessa Dekkariviikolla

19.3.2019

Ylistävät arviot saanut ja yksin Britanniassa yli puoli miljoonaa kappaletta myynyt Älä jää pimeään nosti psykologisen trillerin tähtikaartiin uuden valovoimaisen nimen: Erin Kelly. Kellyn monitahoinen läpimurtoteos käsittelee seksuaalista väkivaltaa sekä rajaa suostumuksen ja kieltäytymisen välillä. Raiskausoikeudenkäynnistä alkunsa saava, yllättävä tapahtumaketju saa lukijan pohtimaan naisen asemaa, valheiden seurauksia ja totuuden monia puolia. Erin Kelly vierailee Helsingissä Dekkariviikolla 13.–15.6.

Täydellisen auringonpimennyksen varjo on juuri väistynyt, kun Laura joutuu väkivaltaisen kohtauksen silminnäkijäksi festivaaleilla Cornwallissa. Hänen keskeyttämänsä mies kieltää kaiken, nainen näyttää kiitolliselta. On vain sana sanaa vastaan. Laura ja hänen poikaystävänsä Kit hälyttävät poliisin paikalle, ja sillä hetkellä neljä elämää muuttuu iäksi. Viidentoista vuoden kuluttua Laura ja Kit elävät pelon vallassa. Laura tietää, että teki oikein todistaessaan raiskaajaa vastaan, mutta hän tietää myös, ettei koko kuvaa voi koskaan hahmottaa vaan jotain jää aina pimentoon… jotain, mitä ei olisi koskaan osannut aavistaa.

”Tämän kirjan olisin halunnut kirjoittaa.”
–Clare Mackintosh

”[Kelly] ripottelee mestarillisesti yksityiskohtia ja pitää lukijat epätietoisina totuudesta – ja sen lukuisista harmaan sävyistä – aivan loppuratkaisuun asti.”
–Guardian

Erin Kelly, Älä jää pimeään
alkuteos He Said / She Said
suomentanut Päivi Pouttu-Delière
486 sivua

Erin Kelly

Kirjailija

Erin Kelly

Erin Kelly (s. 1976) on Lontoossa syntynyt toimittaja ja kirjailija, joka tunnetaan taitavista psykologisista trillereistään. Jo hänen esikoisromaanin...