Uutta luettavaa Charlaine Harrisilta Sookie Stackhousea kaipaamaan jääneille

6.10.2014

Kuvittele Sookien erikoinen sisko tutkimassa murhia Twin Peaksissa. Kiinnostuitko? Charlaine Harrisin uuden, koukuttavan mysteerisarjan avausosassa, Kuiskauksia haudan takaa, Harper Connelly, nuori yliluonnollisin kyvyin varustettu nainen, selvittää murhatapausta Arkansasissa. Sarnen omituisessa pikkukaupungissa kaikki tuntevat toisensa, ja sen erikoisesta henkilögalleriasta melkein jokaisella tuntuu olevan epäilyttäviä salaisuuksia.

Harper Connelly on rehellinen ja napakka mutta monien silmissä outo nuori nainen. Teini-ikäisenä Harperiin iski salama ja hän sai hyvin erityisen kyvyn: hän pystyy aistimaan kuolleiden sijainnin ja viimeiset hetket. Nyt Harper etsii työkseen kadonneita kuolleita ihmisiä, apunaan velipuolensa Tolliver. Kaksikko siirtyy toimeksiantojen perässä paikasta toiseen, ottaa rahat ja poistuu vikkelään, sillä he saavat jatkuvasti selville salaisuuksia, joiden moni toivoisi pysyvän haudattuina.

Joku yritti ampua minua metsästä”, kerroin värittömästi. ”Selvisin säikähdyksellä ja tällä pienellä naarmulla. En uskalla enää mennä hautausmaalle.”
”Mitä tässä kaupungissa on oikein tekeillä?” Tolliverilla oli vaikeuksia pitää äänensä kurissa. ”Mikä tätä porukkaa vaivaa?

Harper ja Tolliver matkaavat nyt pieneen arkansasilaiseen kylään etsimään kadonnutta teinityttöä. Tytön kohtalo selviää pian, mutta tapaukseen kytkeytyvien valheiden verkko on sotkuisempi kuin Harper olisi voinut koskaan arvata. Jokaisella kylän omalaatuisista asukkaista tuntuu olevan omia luurankoja kaapissaan, ja joku heistä on valmis menemään hyvin pitkälle myös pitääkseen ne piilossa.

Amerikkalainen menestyskirjailija Charlaine Harris tunnetaan ennen muuta Sookie Stackhouse -romaaneistaan ja niihin pohjautuvasta True Blood -tv-sarjasta. Kuiskauksia haudan takaa on hänen Harper Connelly -mysteerisarjansa avausosa.

"Jätä uuden erikoislaatuisen ja täysin vastustamattoman sankarittaren luominen uskomattoman lahjakkaan Harrisin huoleksi... Paranormaalia jännitystä parhaimmillaan!" – Romantic Times

Saa lukijat anelemaan lisää.” – Booklist

Charlaine Harris: Kuiskauksia haudan takaa
alkuteos Grave Sight
suomentanut Sari Kumpulainen
256 sivua

Charlaine Harris

Kirjailija

Charlaine Harris

Amerikkalainen menestyskirjailija Charlaine Harris tunnetaan ennen muuta Sookie Stackhouse -romaaneistaan. Niistä sovitettu HBO:n menestyssarja True B...