Milla Keräsen Kapteeni on suolanmakuinen romaani purjelaivojen aikakaudelta

28.1.2016

Milla Keräsen Kapteeni on kertomus merestä, joka ottaa ja antaa ja rannikon asukkaista, joiden elanto on merestä kiinni. Romaani vie lukijansa 1700-luvun jälkipuoliskolle, Suomenlahden rannikolle, merille ja kauas merten taa. Se on kertomus rakkaudesta, ystävyydestä ja petoksesta, ihmisiä suuremmista voimista ja pakottavista valinnoista.

Kauppiasperheen tytär Greta on kuudentoista, kun Friedrichshamn haaksirikkoutuu Tammisaaren saaristossa ja nuori tyyrmanni jää talveksi maihin. Kun Johan muutamaa vuotta myöhemmin palaa matkoiltaan, hän vie Gretan vaimonaan Porvooseen mutta lähtee taas. Matkallaan hän saa kuitenkin huomata, millainen myrsky voi puhjeta vain ihmisten toimesta.

En koskaan kyllästynyt ensimmäisiin aamuihin merellä, jolloin sumu alkoi hälvetä saaristossa. Ensin näkyi pitkään vain merta, ja taivas oli niin lähellä, että kaltaiseni pitkä mies saattoi melkein koskettaa sitä. Pilvet ympäröivät taivaanrannassa siintäviä saaria kuin ne olisivat vuoria. Se oli minun kotiseuturakkauttani.

Johan tuntee aina kuuluvansa merille, mutta toisten odotukset vetävät häntä kaupunkeihin ja porvareiden pöytiin. Greta kuuluu rannikolle, näkee jäätyneen meren kauneuden ja kasvaa odottamaan miestä meriltä, vaikka haaveilee samanlaisesta elämästä kuin hänen vanhempansa ovat eläneet”, Milla Keränen kuvaa romaaninsa päähenkilöitä.

Milla Keränen, Kapteeni
471 sivua

Milla Keränen

Kirjailija

Milla Keränen

Milla Keränen (s. 1982) on yhteiskuntatieteiden maisteri, kouluttaja ja tiedottaja, joka rakastaa valokuvausta ja vanhoja karttoja. Merta hän katselee...