Näin Maija Vilkkumaasta tuli sukupolvensa suurin suomalainen naisartisti – Gummerus julkaisee Vilkkumaa-kirjan Helsingin kirjamessuilla lokakuussa

30.3.2023

Syksyllä 50 vuotta täyttävä Maija Vilkkumaa on kirjoittanut omaelämäkertansa yhdessä kirjailija Miina Supisen kanssa. Vilkkumaa (Gummerus) ilmestyy Helsingin kirjamessuilla lauantaina 28.10.2023.

Suomirockin valtionainen Maija Vilkkumaa täyttää tänä vuonna 50 vuotta. On aika luoda katsaus siihen, kuinka töölöläistytöstä tuli lauluntekijäsupertähti ja uusia polkuja etsivä taiteilija, bändin pomo, feministi-ikoni ja perheenäiti. Tarina alkaa lapsuudenkodin levysoittimesta ja liikkuu musiikkibisneksen kulisseista New Yorkiin, käpyläläiselle hiekkalaatikolle ja luovan ihmisen mieleen.

Maija Vilkkumaa on kirjoittanut kirjan yhdessä kirjailija Miina Supisen kanssa. He päätyivät kirjoittamaan yhdessä, koska ovat jo vuosia fanittaneet toistensa töitä.

- On ollut tosi inspiroivaa kirjoittaa Miinan kanssa yhdessä ja käydä läpi omaa lähimenneisyyttä, sanoo Maija Vilkkumaa.

 Miina Supisen mukaan kirjasta on tulossa ainutlaatuinen, ihana ja aito. 

- Parasta on ollut se, miten Maijan vilpitön ja vahva ääni on tullut esille kirkkaana. Kirjassa kulkee myös kiinnostava ajankuva 1970-luvulta nykypäivään ja siinä näkyy naisten ja tyttöjen historiaa, josta ei ole koskaan aiemmin kirjoitettu tähän tapaan, Miina Supinen kuvailee. 

Maija Vilkkumaa (s. 1973) on lauluntekijä ja rocktähti. Hän julkaisi

romaanin Nainen katolla vuonna 2014. Vilkkumaa juhlii 50-vuotissyntymäpäiväänsä 1973-juhlakonsertissa Helsingin Jäähallissa 11.11.2023.

@maijavilkkumaa

Miina Supinen (s. 1976) on kirjailija ja toimittaja. Hän on julkaissut

useita aikuisten ja lasten kirjoja.

@miinasupinen

 

Maija Vilkkumaa, Miina Supinen: Vilkkumaa
350 sivua

Ilmestyy 28.10.2023

Kirjailijat

Maija Vilkkumaa

Maija Vilkkumaa (s. 1973) on lauluntekijä, rocktähti ja suomen kielen maisteri. Hän julkaisi romaanin Nainen katolla vuonna 2014.

Miina Supinen

Miina Supinen (s. 1976) on kirjailija, toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on julkaissut useita aikuisten ja lasten kirjoja.