Tommy Tabermannin herkimmät ja tunnelmallisimmat rakkausrunot sanoin ja sävelin

22.8.2012

Niitylle minä sinut veisin on kokoelma Tommy Tabermannin tunnelmallisimpia rakkausrunoja. Tabermannin runot innoittivat säveltäjä Toni Edelmannin luomaan kauniin kaihoisan laulusarjan. Kirjaan on koottu Tabermannin runojen lisäksi Edelmannin alkuperäisiä, käsin kirjoitettuja nuotteja.

Runoilija Tommy Tabermann ja säveltäjä Toni Edelmann ehtivät aloittaa yhdessä Niitylle minä sinut veisin -produktion. Runoilijan poismenon jälkeen Edelmann vei työnsä loppuun Tabermannin toiveiden mukaisesti. Niitylle minä sinut veisin -laulusarjaa esittävät Susanna Haavisto, Eija Ahvo, Juha Tikka ja Toni Edelmann. Tommy Tabermannin oli tarkoitus olla mukana lausujana, mutta projekti keskeytyi Tabermannin äkilliseen sairastumiseen. Laulut esitettiin ensimmäistä kertaa kesällä 2011, ja samanniminen levy ilmestyi tänä syksynä.

Estradille jäi neljä – tai ehkä sittenkin viisi. Joskus kun meistä neljästä tuntui siltä, että olimme jumissa suunnitelminemme, putosi lattialle paperipinojen keskeltä runo, jonka olimme unohtaneet. Tommy oli läsnä, huurteinen valkoviinilasi kädessään, lempeä hymy huulillaan”, Edelmann kertoo.

Niitylle minä sinut veisin -esityksen voi nähdä Helsingin taiteiden yössä 23.8. klo 22–23 Suomalaisen kirjakaupan Aleksanterinkadun myymälässä.

Tommy Tabermann, Niitylle minä sinut veisin
189 sivua

Tommy Tabermann

Kirjailija

Tommy Tabermann

Tommy Tabermann (1947-2010) syntyi Tammisaaressa, kasvoi Karjaalla rautatieläisen poikana, opiskeli Tampereen yliopistossa, toimi lehti- ja radiotyöss...