Pohjanmaalainen esikoisdekkaristi teki unelmasopimuksen ruotsalaiskustantamon kanssa – Gummerus kustantaa dekkarisarjan suomeksi

15.6.2021

Suomenruotsalainen esikoisdekkaristi Nilla Kjellsdotter on tehnyt poikkeuksellisen kustannussopimuksen kolmesta dekkarista Ruotsin suurimpiin kustantamoihin kuuluvan Norstedtsin kanssa. Suomeksi kirjat kustantaa Gummerus. Ensimmäinen Murhia Pohjanmaalla -sarjan dekkari ilmestyy kesällä 2022.

Suomalainen esikoisdekkaristi Nilla Kjellsdotter on tehnyt poikkeuksellisen sopimuksen ruotsalaiskustantamo Norstedtsin kanssa. Norstedts on ostanut oikeudet Kjellsdotterin kolmiosaiseen Murhia Pohjanmaalla -kirjasarjaan. Norstedts on Ruotsin vanhin ja yksi suurimmista kustantamoista.

Gummerus julkaisee Murhia Pohjanmaalla -sarjan suomeksi. Ensimmäinen osa ilmestyy kesällä 2022. 

Kjellsdotter on sopimuksista innoissaan. 

”En olisi villeimmissä kuvitelmissanikaan voinut uskoa, että teen sopimuksen kolmesta kirjasta ison ruotsalaiskustantamon kanssa, ja että Gummerus kääntää ne vielä suomeksi!” Kjellsdotter iloitsee.

”Käsikirjoituksessa minua häikäisi se, miten suvereenin koukuttavasti Nilla kirjoittaa. Hän taitaa hienosti pohjoismaisen dekkarigenren”, kertoo Gummeruksen käännetyn kaunokirjallisuuden toimituspäällikkö Leenastiina Kakko.

Nilla Kjellsdotter on 33-vuotias esikoisdekkaristi, joka asuu Pohjanmaalla Oravaisissa perheensä kanssa. Hän työskentelee lakiasiaintoimistossa ja satunnaisesti rekkakuskina.

https://nillakjellsdotter.com/home/

https://www.instagram.com/nilla.kjellsdotter/

https://m.facebook.com/nillakjellsdotter/

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Nilla Kjellsdotter

Kirjailija

Nilla Kjellsdotter

Nilla Kjellsdotter (s. 1987) on syntynyt Pohjanmaalla Pensalan kylässä ja asuu miehensä ja kahden kouluikäisen lapsensa kanssa naapuripitäjä Oravaisis...