Anna Baijars Gummerus Kustannuksen toimitusjohtajaksi ja kustantajaksi

22.6.2016

Filosofian maisteri Anna Baijars, 49, on nimitetty Gummerus Kustannus Oy:n toimitusjohtajaksi ja kustantajaksi 22.6.2016 alkaen Mikko Merosen luopuessa toimitusjohtajan tehtävistä terveydellisistä syistä.

Baijars on työskennellyt Gummeruksessa eri tehtävissä vuosina 1996–2008 ja uudelleen kustannusjohtajana vuodesta 2013 ja vt. toimitusjohtajana lokakuusta 2015 lähtien. Välissä hän toimi WSOY:n yleisen kirjallisuuden kustannusjohtajana ja sittemmin toimitusjohtajana. 

 "Kustantajan työ on inspiroivaa ja merkityksellistä. Niinpä otan toimitusjohtajan tehtävän vastaan tarmokkain mielin. Olemme onnistuneet parin viime vuoden aikana kasvattamaan markkinaosuuttamme ja saaneet iloita myös positiivisesta tuloksesta. Minusta kirja-alalla on valtavasti mahdollisuuksia. Kirjallisuus tarjoaa henkistä pääomaa, jota me kaikki tarvitsemme pystyäksemme kohtaamaan elämän kaikkine oikkuineen", Baijars sanoo.  

"Olen iloinen, että uusi toimitusjohtaja löytyi talon sisältä. Saamme yhtiön johtoon tuoreen, mutta samalla kokeneen voiman, joka tuntee erinomaisesti sekä talon että koko alan", sanoo Gummerus Kustannuksen hallituksen puheenjohtaja Pekka Seppänen. 

"Kiitän koko yhtiön puolesta Mikko Merosta 35 vuodesta Gummeruksen palveluksessa. Mikon viisivuotisella toimitusjohtajakaudella kustannusyhtiön tulos on kääntynyt tappiollisesta selvästi voitolliseksi. Tästä Annan on hyvä jatkaa."

Gummerus Kustannus Oy on Suomen vanhin kirjankustantamo. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 8,8 miljoonaa euroa (kasvua 7 prosenttia) ja liikevoitto 4,4 prosenttia.