Sorjonen – Loppupeli jatkaa televisiostakin tuttua dekkarisarjaa

20.4.2017

J. M. Ilveksen Sorjonen – Loppupeli seuraa Nukkekoti-teoksessa tutuksi tulleen rikoskomisario Kari Sorjosen tutkimuksia, jotka tällä kertaa osuvat oman perheen kohdalle. Kirja on Sorjonen-rikosromaanisarjan itsenäinen toinen osa, joka tarjoaa takuuvarmaa viihdettä dekkareiden ystäville. Loppupelistä löytyy uutta sisältöä myös tv-sarjaa seuranneille lukijoille, kun romaani jatkaa tarinaa sarjaa pidemmälle.

Rikoskomisario Kari Sorjonen työskentelee Lappeenrannassa vakavien rikosten erikoisyksikössä. Hän muutti perheineen pakoon pääkaupunkiseudun raskasta poliisityötä, mutta uusi työ ei ole sen rauhallisempi. Hän ei ole kuitenkaan aiemmin joutunut näin tukalaan tilanteeseen. Veneestä keskeltä Saimaata löydetään kuollut mies, ja kaikki merkit viittaavat siihen, että syyllinen on Sorjosen tytär Janina. Hänet pidätetään taposta epäiltynä. Sorjonen on ainoa, joka uskoo tyttärensä syyttömyyteen, mutta häntä ei päästetä tutkimaan rikosta. Pian Janinakin alkaa epäillä itseään.

Nukkekodin ja Loppupelin käännösoikeudet on myyty Saksaan, Puolaan ja Viroon. Kirjojen ohella on tehty myös samanniminen Fisher King Oy:n tuottama draamasarja, jonka Yle esitti loppuvuonna 2016. Netflix alkoi näyttää myös ulkomailla mainetta niittänyttä, kriitikoiden kehumaa sarjaa maaliskuussa 2017.

Sorjonen on huoliteltu, tyylikäs rikosdraama, joka asettaa vastakkain makaaberin ja intiimin.
– The Daily Dot

Sorjonen-sarja on ahdistavia kidnappaus-, murha- ja muita tapauksia sisältävä kauniisti kuvattu trilleri, virheetön ja moderni. Nordic noir -fanit tulevat koukuttumaan välittömästi.
– Netflix TV Show Review

 J. M. Ilves on kirjailijanimi, jonka taakse kätkeytyy kaksi suomalaista ammattikirjailijaa.

J. M. Ilves:
Sorjonen – Loppupeli
331 sivua

Kirjailija

J. M. Ilves

Kirjailijanimen J. M. Ilves takana on kaksi kotimaista ammattikirjailijaa.