Paula Havaste tuo rakastetun Kerten tarinan komeaan päätökseensä

17.8.2017

Lumen armo (Gummerus) päättää 1100-luvulle sijoittuvan, suositun Vihat-sarjan. Sinnikkään Kerten pakomatka on ollut pitkä ja monivaiheinen, ja sen varrelle ovat jääneet kaksi miestä ja kaksi pientä poikaa. Nyt Kertte etsii rakkaitaan – ja rauhaa häntä seuranneilta tuulen, maan ja veden vihoilta.

Kertte lähti kotoaan pakon sanelemana – tai niin hän itselleen selitti, vaikka kuuma veri se häntä vei vieraan miehen mukaan. Perässä ovat seuranneet vaaralliset huhut siitä, kuinka oma mies Larri sotki kätensä piispan vereen. Myös Kertte on hankkinut matkan varrella lukuisia vihollisia. Nyt hän haluaa viimein takaisin kodin turvaan – mutta voiko entiseen palata?
 
Paula Havaste päättää Lumen armo -romaanillaan lukijoiden rakastaman, neliosaisen Vihat-sarjansa.
 
– On haikeaa jättää Kertte, jonka matkaa olen kuitenkin monta vuotta kuvannut. Kertteä ei ero kuitenkaan saa tippaakaan haikeaksi, sillä minusta tuntuu, että jos jonnekin, niin juuri kirjan lopussa paljastuvaan paikkaan ja noiden ihmisten seuraan hän jää mielellään, Paula Havaste kertoo romaanistaan.
 
"5/5. Katkeransuloinen lopetus Kerten kanssa kuljetulle yhteiselle matkalle, joka on ollut silkkaa priimaa alusta saakka." Hyllytontun höpinöitä
 
"Vihat-sarja saa arvoisensa päätöksen, joka jättää tarpeeksi arvuuttelemisen varaa."Sivutiellä-blogi
 
Paula Havaste: Lumen armo
455 sivua
Paula Havaste

Kirjailija

Paula Havaste

FT Paula Havaste on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Rovaniemellä. Nykyään hän asuu Nurmijärvellä. Havaste on työskennellyt toimittajana, kriitikkona...