Martti Backmanin Vakoojat on Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas

6.11.2017

Toimittaja Martti Backmanin Vakoojat – Vilho Pentikäisen pako ja neuvostovakoilun romahdus 1933 on jännitysromaanin lailla etenevä tietokirja kansainvälisen vakoiluringin paljastumisesta. Teoksen keskiössä on Neuvosto-Venäjälle paennut mestarivakoilija Vilho Pentikäinen, jonka vaiheet ovat vieläkin osittain hämärän peitossa.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoraati, johon kuuluvat viestintäyrittäjä ja tietokirjailija Harri Saukkomaa, viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas sekä yrittäjä ja toimittaja Reetta Räty perustelevat valintaa seuraavasti: ”Vakoojat on taitavasti kirjoitettu ja juonenkäänteiltään monet dekkarit peittoava dokumenttiromaani. Tarina tempaa mukaansa ja todistaa, että totuus on usein tarua ihmeellisempää. Vakoojat valottaa mielenkiintoisella tavalla sotia edeltänyttä aikaa ja kansainvälisen vakoiluverkoston toimintaa. 30-luvun Helsinki esittäytyy kirjassa aivan erityisellä tavalla.” Palkinnon saajan valitsee toimittaja Matti Rönkä ja se julkistetaan 29.11.

Martti Backman

Kirjailija

Martti Backman

Toimittaja Martti Backman (s. 1948) on Iltalehden ja Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja. Hän oli myös tutkivana toimittajana Yleisradion MOT-ohje...