Korvasieni avaa sienestyskauden jo keväällä

4.5.2012

Vikkeliä värinvaihtajia, sutjakoita silkkijalkoja ja kukantuoksuisia kaunottaria. Kirsti Eskelisen Sienestäjän suosikit – Parhaat ruokasienet ja reseptit esittelee 37 sienilajia, metsiemme tarjoamaa ilmaista lähiruokaa. Esittelyiden ja tunnistusohjeiden lisäksi kirjaan on koottu Sieniseura-aktiivin parhaat reseptit korvasienihyytelöstä sienimakkaroihin ja mustikkaisiin mesimuffineihin.

Mielestäni sienet ovat hurmaavia. Ne ovat värikkäitä. Ne ovat muodokkaita. Niillä on runsaasti koristuksia: rengas, suomut, verkot, känsät, pilkut, viirut. Niillä on laaja tuoksuarsenaali: mausteinen, kukkainen, hunajainen, karkkinen, hapan, makea, kirpeä. Ja niitä on paljon. Elämme tuhansien sienten maassa”, Kirsti Eskelinen kertoo.

Eskelinen kertoo kirjassaan, miten hänen suosikkisienensä tunnistaa ja mitkä ovat niiden tyypillisimmät kasvupaikat ja -ajat. Hän neuvoo oikeat esikäsittelyt ja kunkin lajin parhaat säilöntä- ja valmistustavat. Herkulliset ruokakuvat houkuttelevat kokeilemaan uusia sienireseptejä. Miltä kuulostaa voitattirisotto, lampaankääpäpihvit tai lemmenpasta tuoksuvalmuskasta? Ruokaryypyksi voi valmistaa pinkkiä haperotujausta ja kahvin kanssa nauttia lasillisen keltasienilikööriä.

Sienestäjän suosikit – Parhaat ruokasienet ja reseptit
160 sivua

Kirsti Eskelinen

Kirjailija

Kirsti Eskelinen

Suonenjokelainen keruutuotealan opettaja Kirsti Eskelinen on suorittanut mm. keruutuotetarkastajan erikoisammattitutkinnon. Hän on kirjoittanut Savon ...