Mentaalivalmentajan työkirja jääkiekkoilijoille ja muille pelaajille

21.10.2014

Minna Marshin Miksi maali ei synny? – Henkistä kuntoa pelaajalle on ensimmäinen suomeksi kirjoitettu, käytännönläheinen mentaalivalmennuskirja urheilijoille, urheilua harrastaville, tukijoukoille kotona ja kentän reunalla sekä ylipäätään kaikille, jotka ovat valmiita tekemään töitä päästäkseen tavoitteisiinsa. Kirja kattaa kymmenen mentaalivalmennuksen osa-aluetta stressistä ja paineensietokyvystä tunteisiin, mielikuvaharjoitteluun ja omaksi itseksi vapautumiseen. Mukana on kymmenen suomalaisen huippujääkiekkoilijan, muun muassa Teemu Selänteen, Jarkko Ruudun ja Ville Niemisen, kokemuksia ja kommentteja.

Miksi maali ei synny? -kirjassa Minna Marsh antaa käytännön avaimet henkisen kunnon päivittäiseen kehittämiseen pelissä ja sen ulkopuolella, sydäntä ja inhimillisyyttä unohtamatta. Runsain käytännön vinkein, harjoituksin ja esimerkein rikastettu kirja opettaa kohtaamaan vaikeitakin kokemuksia mahdollisuuksina oppia uutta. ”Aluksi epämukavuusalueella voi olla stressaavaa, mutta vain epämukavuusalueella voit oppia tehokkaasti uutta. Epämukavasta tulee harjoittelun ja toiston kautta vähitellen tuttua, ja uusista malleista, olivat ne sitten ajatuksia tai pelillisiä taitoja, alkaa tulla automaattisempia ja lopulta tapoja”, hän toteaa.

Mentaalivalmentajana Minna Marsh on itseoppinut. Hän on tehnyt töitä kolmenkymmenen urheilulajin parissa. Marshin nuorimmat asiakkaat ovat 12-vuotiaita.

Olen käyttänyt työssäni talonpoikaisjärkeä ja yhdistellyt erilaisia teorioita kognitiivisen psykologian opeista ja aivotutkimuksista lähtien. Kirjassa mainitut metodit olen testannut ja elänyt todeksi”, Marsh kertoo. ”Opetan asiakkailleni, miten mieli toimii ja miten mieltä voi treenata niin, että tulokset syntyvät ja tavoitteet toteutuvat. Jonkun kanssa työstämme itsetuntoa, toisen kanssa nostamme tekemisen tasoa, kolmannen kanssa puhumme keskittymisen taidosta. Joku kertoo parisuhdehuolistaan. Sana on vapaa. Lähes aina siivoamme asiakkaani ajattelutapaa, ja siinä meillä kaikilla riittää siivottavaa, niin villi on ihmisen mieli”, hän jatkaa.

Miksi maali ei synny? – Henkistä kuntoa pelaajalle
189 sivua

Minna Marsh

Kirjailija

Minna Marsh

Minna Marsh on Suomen ensimmäinen mentaalivalmentaja. Hän on tehnyt mentaalivalmennusta kokopäiväisesti vuodesta 2007. Hän valmentaa paljon urheilijoi...