Sopuli

Jussi Siirilän novelli sijoittui vuonna 1998 Gummeruksen, Nuoren Voiman Liiton ja Xeroxin järjestämässä novellikilpailussa julkaistujen joukkoon.

Nyt hän on koonnut novelleistaan kokoelman, joissa käsitellään hilpeän hirtehisesti työtä ja ihmissuhteita, elämää ja elämänvalhetta. Useissa novelleissa käytetään pohjoisen muhevaa murretta, joka taittaa taitavasti tragedialta pistävimmän kärjen. Novelleissa tarkastellaan työttömyyttä hirtehisessä ristivalossa, syrjäytynyt pohjoisen poika vahtii ikkunasta kylän kauneinta tyttöä ja työhönsä tyytymätön perheenisä löytää mestaruuden uimahallin radoilta. Etelän ja pohjoisen ero tulee selkeästi esille, vaikka sitä ei alleviivatakaan.

Jussi Siirilä

Kirjailija

Jussi Siirilä

Jussi Siirilä (s. 1967) asuu Kemissä. Hän on työskennellyt vapaana kirjailijana yli 10 vuotta ja julkaissut 11 kirjaa. Koulutukseltaan hän on kemian alan diplomi-insinööri. Hän on työskennellyt muun muassa tutkijana syöpälääkettä kehittävässä tutkimusryhmässä, opettajana yliopistossa ja ammattioppilaitoksessa, aluemyyjänä, varastomiehenä ja ohjelmistosuunnittelijana. Jussi Siirilä sai Gummeruksen Kalle Päätalo -palkinnon 2002 ja Lapin kirjallisuuspalkinnon 2022.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 156
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9512057972

TUTUSTU MYÖS