Kauneimmat pajutyöt

Kauneimmat pajutyöt

Kauneimmat pajutyöt

Tämä kirja avaa silmät näkemään, kuinka uskomattoman monipuolinen materiaali puu on – se innostaa tekemään ja kokeilemaan. Paitsi puuaines, myös puun juuret, kuori, oksat, siemenkodat, hedelmät, kukat ja lehdet saavat tekevissä käsissä uusia käyttötarkoituksia ja muotoja. Miten mahtaisi taipua puunjuuri vadiksi, tuohi avaimenperäksi? Miltähän näyttäisi katajasta tehty verho tai koivun oksista tehty matto? Muistatko vielä miten pajupilli tehdään? Työohjeiden ohella kirjassa on tarpeellista tietoa materiaaleista, niiden keräämisestä, säilyttämisestä ja työstämisestä. Tekemistä löytyy kaikenikäisille. Koko perheelle mieluisaa puuhaa saattaisi olla vaikkapa linnunpönttöjen nikkarointi.

Suomalaisille puu on tuttu ja läheinen materiaali ja siitä on myös osattu hyödyntää kaikki mahdollinen. Männystä tuli nälänhädän aikaan kirjaimellisesti suomalaisten elämänpuu, josta tehtiin pettujauhoja leipää varten. Ohje pettujauhonkin tekoon löytyy kirjasta. Makoisammasta elämästä voi nautiskella sen sijaan vaikkapa kokeilemalla kuusenkerkkäsiirapin tai katajanmarjasnapsin ohjeita.
Tiina Rinne

Kirjailija

Tiina Rinne

Tiina Rinne (s. 1962) on koulutukseltaan artenomi ja työskentelee graafisena suunnittelijana. Käsillä tekeminen, luonnossa liikkuminen ja valokuvaaminen ovat hänelle rakkaita harrastuksia.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 94
  • Koko 200 x 265 mm
  • Kirjastoluokka 68
  • ISBN 9789512067411
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2005