Loitsukirja

"Loitsijan lujimmat laulut
käsketään kätensä kautta
vasemmalle, vastapäivään
kolmeen kertaan kuuluttaen."

Taiat ja loitsut on syytä langettaa ajatuksen kanssa. Vasemmalle ja vastapäivään ovat tuonpuoleisen väen suuntia, joihin taikuus sitoutuu. Eleet ja sanat toistetaan aina kolmeen kertaan. Enempi on syyttä suotta liioittelua, jollaista kelpo loitsija pitää turhanaikaisena. Käytä taikoja ja loitsuja harkiten, sillä haltijat ja maahiset eivät toivota loitsijaa aina tervetulleeksi tuonpuoleisiin puuhiin.

Paula Havasteen Loitsukirja kumartaa kunnioittavasti suomalaisten perinteisille kansanuskomuksille. Me koputamme yhä puuta kolmesti ja tiedämme täsmälleen, mitä pitää tehdä, kun leppäkerttu lennähtää kädelle. Tässä loitsukirjassa on paljon ikiaikaista mutta myös uusia loitsuja ja vinkkejä siitä, miten taikoja voisi soveltaa nykyaikana. Olisiko esimerkiksi karjanpidätystaiasta apua kurittoman koiran kasvatuksessa tai silloin, kun perhe tuntuu viettävän liian paljon aikaa muualla kuin yhdessä kotona?

Paula Havaste

Kirjailija

Paula Havaste

FT Paula Havaste on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Rovaniemellä. Nykyään hän asuu Nurmijärvellä. Havaste on työskennellyt toimittajana, kriitikkona, suomentajana, tietokirjailijana, kirjallisuuden yliopisto-opettajana ja tutkijana sekä Kansallisteatterin tiedottajana. Nykyään hän toimii tiedekeskus Heurekassa tekoälyn ja robotiikan teemoihin liittyvänä tuottajana.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 64
  • Kirjastoluokka 82.2, 17.3
  • ISBN 9789512073634
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2007

TUTUSTU MYÖS