Fucktionary

Fucktionary

Fucktionary

Kate Mooren ja Tiina Tuomisen laatima Fucktionary – Englannin kielletyt sanat on opas englannin kielen ruokottomaan alamaailmaan. Kirja on alatyylisten ilmausten hakuteos, ja se sisältää runsaasti tietoa sanoista, joita yleiskielen sanakirjat harvoin käsittelevät. Fucktionary on mainio apuväline ronskia kieltä pelkäämättömille tai pelkääville opiskelijoille, kääntäjille ja kaikille, jotka kohtaavat slangienglantia työssään tai vapaa-ajallaan.

Sanakirja sisältää yhteensä yli 6 000 alatyylistä englannin kielen sanaa ja fraasia. Aakkostetuille päähakusanoille on annettu suomenkielisten vastineiden lisäksi myös käyttöalaa ja -aluetta koskevaa tietoa. Havainnollistavat esimerkkilauseet on poimittu popkulttuurista ja aidoista kielenkäyttötilanteista. Kaikki esimerkkilauseet on myös suomennettu.

Kirjailijat

Kate Moore

Kate Moore työskentelee Tampereen yliopiston kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikössä englannin lehtorina. Hän on ollut mukana erilaisissa sanakirjahankkeissa ja on lisäksi julkaissut lukuisia viestintää käsitteleviä artikkeleita.

Tiina Tuominen

Tiina Tuominen, FT, työskentelee määräaikaisena englannin kääntämisen professorina Tampereen yliopiston kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikössä. Hän on työskennellyt myös av-kääntäjänä ja tehnyt väitöskirjan tekstitettyjen elokuvien katselemisesta.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 546
  • Koko 127 x 188 mm
  • Kirjastoluokka 89.5038
  • ISBN 9789512075980
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2014

TUTUSTU MYÖS