Turhamainen aasi

Turhamainen aasi

Turhamainen aasi

Riemastuttavan perinteikkäitä satuja

Näissä saduissa prinssit saavat kyllä prinsessan ja puoli valtakuntaa, mutta eivät omin avuin. Sen sijaan tarmokkaat ja itsenäiset prinsessat pelastavat velttoiluun taipuvaiset prinssit. Saduissa seikkaillaan taikametsissä ja jylhissä linnoissa, jotka vilisevät velhoja, lohikäärmeitä, noitia ja ryöväreitä. Eläimiin on tarttunut inhimillisiä paheita, ja sehän on selvää, että ahneille ja turhamaisille käy köpelösti. Mutta jos osaa etsiä oikeasta paikasta, voi löytää myös harvinaisen aarteen: onnen.

Päivi Alasalmi on loihtinut häpeilemättömän perinteisiä prinsessa- ja eläinsatuja, joiden arvot on päivitetty railakkaasti nykyaikaan. Niin lapsia kuin aikuisia kutkuttaa hulvaton huumori. Naurun taustalla kaikuu ystävyyden ja läheisten välittämisen tärkeys. Riikka Jäntin taitavasti piirtämät eläin- ja
ihmishahmot hurmaavat ja saattavat tarinat lentoon.

Innoituksen satuihin Päivi Alasalmi on saanut matkoillaan Sveitsiin ja Liechtensteiniin. Nähdessään joka kukkulan huipulla komeilevan pikkuruisen linnan, hän ymmärsi, että kuninkaiden oli helppo jakaa valtakunta kahtia ja antaa tytär prinssille puolisoksi: kyseessä oli naapureiden naimakauppa. Myös suomalaiset taikametsät sammalvuoteineen ja kirkasvetisine lähteineen ovat inspiroineet kirjailijaa.
Päivi Alasalmi

Kirjailija

Päivi Alasalmi

Akaassa asuva Päivi Alasalmi (s. 1966) on kirjoittanut mm. romaaneja, novelleja ja satukirjoja, ja niitä on käännetty lukuisille kielille. Kolmenkymmenenviiden vuoden kirjailijanura pitää sisällään jo lähes kolmekymmentä julkaistua teosta – ja kirjoittaminen jatkuu.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 120
  • Koko 143 x 263 mm
  • Kirjastoluokka L85.22
  • ISBN 9789512077106
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2009