Tehtävä Maassa

Tehtävä Maassa

Tehtävä Maassa

Suomalaisia koululaisia ei matematiikka kiinnosta, joten Matematia-planeetan suurneuvosto antaa kisälli Inspiratiukselle tehtäväksi korjata asiaintila. Kun irrationaaliluvun isku vie pojan muistin, hänen tyttöystävänsä Fractalian on lennettävä avuksi. Tehtävä on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo.

Tehtävä Maassa on ainutlaatuinen teos, joka rikkoo tieto- ja nuortenkirjan rajat. Idea syntyi, kun Markku Sointu halusi oppilaidensa innostuvan matematiikasta. Hän toivoi voivansa tehdä matematiikalle saman kuin Sofian maailma filosofialle. Markku pyysi työhön ystävänsä Antin, ja tämä veti mukaan kirjailijasisarensa Annelin.

”Halusin näyttää, että matematiikka kuuluu jokapäiväiseen elämäämme ja sitä voi ymmärtää tavallisella järjellä ilman erityislahjakkuutta”, Markku sanoo.

Väite saa todistusvoimaa siitä, että yhdessä kirjoitettaessa Markku opetti tekstin matemaattiset tehtävät Annelille, joka viimeistä pistettä lyödessään huomasi suureksi hämmästyksekseen ymmärtäneensä kaiken.

Anneli Kanto

Kirjailija

Anneli Kanto

Anneli Kanto on tamperelainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hänen esikoisromaaninsa Piru, kreivi, noita ja näyttelijä sai kiittävän vastaanoton ja oli Runeberg-palkintoehdokkaana 2007. Vuonna 2008 ilmestyneestä sisällissodan punaisista naiskaartilaisista kertovasta romaanistaan Veriruusut Kanto sai Gummeruksen Kaarlen palkinnon.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 248
  • Koko 151 x 220 mm
  • Kirjastoluokka N84.2
  • ISBN 9789512079988
  • Gummerus kustannus, elokuu 2010