Juuston pimeä puoli

Juuston pimeä puoli

Juuston pimeä puoli

Lennokas satiiri ideologioista, roboteista ja ihmisistä

Romaanin tapahtumat alkavat vuonna 1961 Baikonurin avaruustutkimusasemalla Kazakstanin autiomaassa. Ensimmäisen miehitetyn avaruuslennon valmistelut on saatettu päätökseen, ja pääministeri Nikita Hruštšov on saapunut paikalle todistamaan Neuvostoliiton tieteen voittokulkua.

Juuston pimeä puoli -romaanissa jätetään haikeat ja iloiset jäähyväiset kylmälle sodalle ja koko menneelle synkälle vuosisadalle. Kosminen näkökulma auttaa saattamaan tosiasiat mittasuhteisiinsa.

Mutta oliko Juri Gagarinin avaruuslento lavastettu? Millaisia olivat Neuvostoliiton varhaiset hormonikokeilut, joitten tarkoituksena oli parantaa urheilijoitten suorituskykyä? Kuinka Uuden Ihmisen synnytys sujui?

Romaani myös paljastaa, mitä seurauksia sillä oli, että Hruštšov kohtasi Marilyn Monroen Hollywoodin Café de Parisissa. Epäluotettavasta ja neuroottisesta kertojasta huolimatta tapahtumat on pyritty saamaan mahdollisimman todenmukaiseen muotoon.

Markku Turunen on kirjoittanut fantastisen, ilkamoivan satiirin, jossa piikikkään pinnan alta nousee kuin huomaamatta esiin kerronnan lämmin, tunteikas ja vakava puoli. Hän on myös kuvittanut teoksen.
Markku Turunen

Kirjailija

Markku Turunen

Markku Turunen on syntynyt vuonna 1952 Suonenjoella ja asunut lapsuus- ja nuoruusvuotensa Savonlinnassa. Pisimpään hän on asunut Joensuussa, jossa hän työskenteli kirjastonhoitajana. Nykyisin hän asuu Tampereella ja on vapaa kirjailija. Markku Turunen on purevan satiirin ja hiljaisen huumorin taitaja. Hän on julkaissut nuortenkirjoja, romaaneja ja novellikokoelmia sekä kirjoittanut kuunnelmia, näytelmiä ja tv-käsikirjoituksia. Turuselle myönnettiin vuoden 2008 Savonia-kirjallisuuspalkinto esseekokoelmasta Löytötavaraa ja vuoden 2011 Kaarlen palkinto romaanista Juuston pimeä puoli. Turunen harrastaa kuvien tekoa ja vapaita vesiä.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä Noin 360
  • Koko 139 x 218 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512080502
  • Gummerus kustannus, 2010

Kirjailijan tuotantoa