Karkumatka

Kirjava sisarusparvi tien päällä

Auto on lastattu tirskahduksilla, kyynelillä, hymyillä ja nostalgialla. Umpitylsiin sukuhäihin matkaavat hillitty Simon, tämän ylisäntillinen vaimo Carine ja Simonin siskot, boheemi sinkkunainen Garance ja avioeroa läpikäyvä Lola.

Juhlapaikalle päästyään porukka saa kuulla, ettei sisarusparven kuopus Vincent päässytkään työkiireiden vuoksi häihin. He päättävät karata paikalta ja lähteä viettämään aikaa Vincentin kanssa, joka asustelee vanhassa linnassa ja pitää siellä opastuskierroksia.


Hetkeksi sisarukset unohtavat tenavat, siipat, aviohuolet ja velvollisuudet ja varastavat aikuiselämästään aikaa viimeiselle kauniille, hulvattomalle ja haikealle lapsuuspäivälle.

”Miten kauan meillä riittäisi tarmoa tempaista itsemme irti arjesta ja lähteä tämänkaltaisille karkumatkoille? Montako vapaahetkeä elämä meille vielä soisi? Montako ähäkutia? Montako lyhyttä jatkoaikaa? Milloin kadottaisimme toisemme ja millä tavoin siteet höltyisivät?

Montako vuotta vielä, ennen kuin olisimme vanhoja?”

”Anna Gavaldan viimeisin novelli on vastustamattoman hauska, hellä… ja häijy! Ihastuttava yllätys, raikas tuulahdus, seikkailu jonka kirjailija luo kevyin siveltimenvedoin.”
– L’Est républicain

"Gavalda kirjoittaa vallattomasti ilakoiden, välillä hän äityy verbaaliseen ilotulitukseen, joka räiskähtelee ovelasti ja yllättävästi. Kirjasta ei voi olla pitämättä."
– Ulla Janhonen, AnnaAnna Gavalda

Kirjailija

Anna Gavalda

Ranskalainen Anna Gavalda (s. 1970) on Ranskan suosituimpia kirjailijoita. Gavalda valloitti lukijat ympäri maailmaa jo esikoisnovellikokoelmallaan Kunpa joku odottaisi minua jossakin. Hänen kirjojaan on käännetty yli 40 kielelle, ja niistä on tehty elokuvasovituksia. Uusin novellikokoelma Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja on jälleen todistus siitä, miten taitavasti ja herkästi Gavalda osaa luodata ihmismielen haurautta.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 120
  • Koko 140 x 195 mm
  • Alkuteos L'Échappée belle
  • Suomentaja Lotta Toivanen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512082216
  • Gummerus kustannus, toukokuu 2010

TUTUSTU MYÖS