Vaimoni eroottinen potentiaali

Vaimoni eroottinen potentiaali

Vaimoni eroottinen potentiaali

Kuinka keräillä rakastamaansa naista?

Hector on tavaroiden Don Juan. Hän on keräillyt kaikkea: metrolippuja, vaalikampanjamerkkejä, jäniksenkäpäliä, kroatialaisia sananparsia, cocktailtikkuja, aamuviiden ääniä. Kaikkea yhtä innokkaasti, koko olemassaolo huokuen kiihkoa ja vimmaa puhtaan euforian ja äärimmäisen masennuksen kausineen.

Syvästä aallonpohjasta ponnistettuaan Hector saa tarpeekseen. Hän päättää lopettaa keräilyn tykkänään ja keskittää tarmonsa ainutlaatuisuuteen – vain huomatakseen ryhtyneensä keräilemään tuoretta vaimoaan Brigitteä.

”Hector on juuri törmännyt onneen, niin yksinkertaista se on. Eikä se missään tapauksessa ole osoitus machoilusta, Hector on mahdollisimman kaukana machosta, kuten jo tiedätte. On vain niin, että onni harvoin ilmoittaa tulostaan. Joissakin tarinoissa se ilmestyy hetkellä, jolloin ritari pelastaa prinsessan. Tässä se putkahtaa ilmoille hetkellä, jolloin sankari katselee ikkunaa pesevää sankaritarta.”

Vaimoni eroottinen potentiaali on hullunkurinen tarina rakkauden eriskummallisesta olemuksesta.

”Woody Allenin veroinen.”
– Glamour

”Miten kukaan voisi vastustaa [tätä kirjaa]? Se on kepeä, lennokas, hauska ja jotain ihan muuta.”
– Le Figaro
David Foenkinos

Kirjailija

David Foenkinos

David Foenkinos (s. 1974) on palkittu pariisilainen kirjailija, käsikirjoittaja ja muusikko. Hänen lempikirjansa on Albert Cohenin Rakkaani, valittuni, ja Foenkinos käsittelee itsekin teoksissaan ennen muuta rakkautta. Hänen romaaniinsa Nainen, jonka nimi on Nathalie (2011) pohjautuva elokuva tuli Suomen ensi-iltaan tammikuussa 2012, pääosassa Améliesta tuttu Audrey Tautou.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 203
  • Koko 130 x 190 mm
  • Alkuteos Le potentiel érotique de ma femme
  • Suomentaja Pirjo Thorel
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512082490
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2012

Goodreads arvostelut

TUTUSTU MYÖS